Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDŽLIS

Osnovan Zavod za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Srbiji

Rješenjem Privrednog suda u Kraljevu, broj FI. 96/2011, usvojen je zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u sudski registar upisan je Zavod za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, čime je okončan postupak osnivanja ove najbitnije ustanove kulture za Bošnjake u Republici Srbiji.

HAFIZ SULEJMAN BUGARI: Allahovo odgajanje vjernika

"I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici"(Ali Imran : 139).

Početak mektebske školske godine

1. Mektebska nastava je temeljna institucija u Islamskoj zajednici i ključna je za njeno postojanje.

Oskrnavljeno Gurbi-babino turbe i mezari na Velikom groblju i Gazilaru

Na prvi dan Ramazanskog bajrama u Novom Pazaru su oskrnavljeni i porušeni stari mezari na Velikom groblju, a na Gazilaru su osvanuli grafiti na Gurbi-babinom turbetu.

PORUKA BEDRA

Druge godine po Hidžri, prije više od 1400. godina dogodila se bitka na Bedru, poznata kao 'Bedr el-kubra' (Veliki Bedr). Jugozapadno od Medine, na udaljenosti od oko 150 kilometara, nalazi se mjesto Bedr, čije je ime trajno sačuvano u Kur'anu, a.š. Ovaj događaj promijenio je tokove svjetske povijest.

Berićet u Prijepolju

Nakon Mostara, Goražda i Srebrenice Prijepolje bilo ovogodišnja stanica ramazanskom, "Konvoju Berićeta" iz Turske, koji svakog ramazana krstari Balkanom.

Apel za pomoć porodici Sadović

U srijedu, 27.07.2011. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i grupa džematlija obišla je porodicu Sadović, a u sklopu humanitarne akcije "U SUSRET RAMAZANU"

Radnici IKAN COMPANY rade punom parom na sređivanju stadiona

Uskoro će se u Novom Pazaru završiti uređivanje stadiona koji će biti po standardima UEFA.

Novi Pazar u Super ligi

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je na sednici u "Kući fudbala" u Novoj Pazovi da upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a, dodeli Novom Pazaru.

Prvi diplomci na Fakultetu islamskih nauka u Beogradu

U subotu, 11. juna 2011. godine, na Fakultetu islamskih nauka u Novom Pazaru, diplomirali su Nadir ef. Dacić, Redžeb ef.Jusufović i Ifeta (Salihović) Totić, 

UGLJANIN: Gladan čovek je na sve spreman

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin o krizi u Sandžaku, muftijinim avanturama, Vladi, izborima: Vlasti su od Zukorlića pravile Pinokija, a dobile Frankenštajna.

SVEČANOST “U SUSRET PROLJEĆU”

10/05/2011
05.06.2011. godine, održana je priredba, svečanost pod nazivom ‘'U susret proljeću'', u Stambol džamiji. 

El-Merhum: Džengis Redžepagić (1954-2011)

Sa velikom žalošću obavještavamo javnost da je, dana 29. 04. 2011. godine, u 57-oj godini života, preselio na Ahiret, istaknuti sandžački slikar Džengis Redžepagić, šef Resora za kulturu Bošnjačkog nacionalnog vijeća i docent na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

POTPISAN PROTOKOL O SARADANJI ISLAMSKIH ZAJEDNICA SRBIJE I INDONEZIJE

09/04/2011
U petak, 08.aprila 2011.god., u 11 sati u prostorijama Islamske zajednice Srbije potpisan je Protokol o saradnji Državnog univerziteta"Šerif Hidajat" u Džakarti sa Fakultetom Islamskih nauka u Beogradu.

Sırbistan'da İslam Bilimleri Fakültesi açıldı

18/03/2011
Turska štampa, 21.03.2011.godine (DNEVNA ŠTAMPA) prenijela je vijest o početku rada Konsultativnog centra u Novom Pazaru FAKULTETA ISLAMSKIH NAUKA U BEOGRADU

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, naš najbolji uzor

02/03/2011
Vi u Allahovu Poslaniku imate nejljepši uzor, za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu i koji često Allaha spominje.

Internet Explorer IE 9, download besplatan

10/02/2011
Microsoft je objavio dostupnost svog internetskog preglednika u posljednjoj "radnoj" verziji oznake. Beta inačicu najpopularnijeg preglednika preuzelo je više od 25 milijuna korisnika.

NI DJED, NI MRAZ, ni šarena laža

17/12/2010
Drugu godinu zaredom, Rijaset IZ-e Srbije praktikuje akciju dodjele paketića djeci predškolske ustanove na Ćeremeđinici u Novom Pazaru,riječ je o Stambol džamiji koja je postala centar vjerskog života,nizom usluga koje ona pruža vjernicima.