Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDŽLIS

Muftija sandžaèki održao predavanje u džematu Oraše

10/4/2015
U èetvrtak, 09. aprila, muftija sandžaèki Hasib ef. Suljoviæ posjetio je džemat Oraše u tutinskom medžlisu.

STAMBOL DŽAMIJA: Sveèanost polaznika mektebske nastave

08/03/2015
U nedjelju, 08.03.2015. godine u Stambol džamiji, nakon akšam-namaza, održana je sveèanost polaznika mektebske nastave

NOÆI OBOJENE ISLAMOM U „STAMBOLU“

06/02.2015.
U Stambol džamiji u Novom Pazaru, 6.2.2015. godine, nakon klanjanja jacije-namaza zapoèeta je manifestacija “NOÆI OBOJENE ISLAMOM“ koja æe se održavati svakog prvog petka u mjesecu u džematima i medžlisima Islamske zajednice.

TUGA U PRIJEPOLJU: Klanjana dženaza rahmetli Safetu Planiæu

PRIJEPOLJE – U prisustvu brojnih graðana Prijepolja i drugih sandžaèkih gradova, danas je obavljena dženaza namaz rahmetli Safetu Planiæu.

BOR DŽAMIJA: Sveèana dodjela diploma svršenicima kur’anskog pisma

19/01/2015
U nedjelju, 18.01.2015. godine, sa jacije namaza, u Bor džamiji prireðena je sveèanost za svršenike kursa arapskog pisma-sufare.

Stambol džamija na Æerimidžinici u novom ruhu

14/01/2015
Novopazarsko naselje Æerimidžinica, iako broji oko deset hiljada stanovnika, sve do polovine 2008. godine, nije imalo svoju džamiju.

U Tutinu obilježen 12. rebiul-evvel

02/01/2015.
Povodom Dana roðenja Allahovog poslanika Muhammeda s.a.v.s., u organizaciji Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, u petak, 2. januara 2015. godine, sa jacije namaza uprilièena je prigodna sveèanost u džmiji kod Dalasa.  

Kamen temeljac za izgradnju džamije u Veljem Polju, MIZ Tutin

TUTIN – Uèetvrtak, 19.03.2014. godine, u Medžlisu Islamske zajednice Tutin, džemat Velje Polje postavljen je kamen temeljac za izgradnju još jedne džamije.

Prihvatanje islama u Sjenici

„Allahu je prava vjera jedino – islam.“ (Kur\\\'an, III:19)

Anita Petkoviæ primila islam

U petak, 27.12.2013. godine, prije džume namaza u mesdžidu Islamske zajednice Novi Sad, pred imamom Muhamedom Ziljkiæem Anita je primila islam i posvjedoèila šehadet.

Promocije knjiga „Allahovi vjerovjesnici“ i „Dragulji islama“

Nakon promocije u prostorijama Konsultativnog centra Fakulteta islamskih nauka u Novom Pazaru, naslovi „Allahovi vjerovjsenici“ i „Dragulji islama“ promovirani su i u drugim sandžaèkim gradovima, Prijepolju, Tutinu i Sjenici.

Hadžije otputovale za Mekku

Grupa hadžija iz Srbije, njih 188, u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije, veæina njih iz Sandžaka, Beograda i centarlne Srbije, letom za Istanbul turske aviokompanije Turkish Airlines otputovala je jutros sa beogradskog aerodroma u mubarek mjesta Mekku i Medinu.

MEDRESE: Sve je spremno za poèetak nove školske godine

Uprava Sinan-begove i Bakije-hanume medrese Uprava Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i Bakije-hanume u Prijepolju obavještavaju uèenike i uèenice da æe školska 2013/2014. godina, poèeti sa nastavom, 09.09.2013. godine.

Noæni namazi u Bor džamiji i Bajevici

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar organizuju zajednièko klanjanje noænoga namaza u Bor džamiji i u novoj džamiji u Bajevici.

JAVNI POZIV VJEROUÈITELJIMA ZA RAD U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Rijaset Islamske zajednice Srbije, upuæuje JAVNI POZIV svim zainteresovanim kandidatima za radna mjesta nastavnik islamske vjeronauke u osnovnim školama i profesor islamske vjeronauke u srednjim školama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju za upis na spisak vjerouèitelja za školsku 2013/2014 godinu.

Direktorica Muratoviæ obišla obdanište u Tutinu

Obdanište u Tutinu, koje radi u okviru vaspitno-obrazovne ustanove Nahla, obišla je direktorica, Muzafera Muratoviæ sa saradnicima, ocijenivši da su uslovi za rad sa djecom zadovoljavajuæi, te da su djeca u potpunosti savladala planirano gradivo.

Reisul-ulema uputio telegram sauèešæa povodom preseljenja na Ahiret Jakub ef. Selimoskog

Novi Pazar 30.mart 2013.- Reisul-ulema Adem ef.Zilkiæ povodom preseljenja na Ahiret Jakub ef.  Selimoskog, reisul-uleme Islamske zajednice u Socijalistièkoj federativnoj republici Jugoslaviji (1991-1993.), uputio je telegram sauèešæa porodici Jakub ef. Selimoskog i Islamskoj zajednici u Makedoniji.

ANKETA ZA NAJBOLJEG NASTAVNIKA – IZABRAN VJEROUÈITELJ ADMIR EF. HADŽIÆ

U osnovnoj školi „Jošanica“, u Muru meðu uèenicima je sprovedena anketa od petog do osmog razreda – NAJBOLJI NASTAVNIK.

Klanjana dženaza Ahmedinu Demiroviæu

Danas je nakon džume namaza, u Bor džamiji u Novom Pazaru klanjana dženaza Ahmedinu Demiroviæu, istaknutom vjerskom i društvenom aktivisti, entuzijasti i humanisti.

Sastali se turski reis Gormez i novi reis IZ u BiH Kavazoviæ

Gormez æe Kavazoviæa sutra ogrnuti džubetom - ogrtaèem kojeg nose imami prilikom predvoðenja namaza
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis