Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDŽLIS

ODRŽANA SJEDNICA SABORA IZ-e SANDŽAKA

19/04/2015
U nedjelju, 19.04.2015. godine, održana je sjednica Sabora Islamske zajednice Sandžaka, gdje je na dnevnom redu zasijedanja razmatran izvještaj o radu Mešihata IZ-e Sandžaka, kao i plan budžeta za tekuću 2015. godinu.

Kandidatura Adema ef. Zilkića za sada poznata

18/04/2015.
Na osnovu pristiglih prijedloga organa i ustanova Islamske zajednice Srbije za sada je poznata jedino kandidatura Adema ef. Zilkića.

Muftija sandžački održao predavanje u džematu Oraše

10/4/2015
U četvrtak, 09. aprila, muftija sandžački Hasib ef. Suljović posjetio je džemat Oraše u tutinskom medžlisu.

STAMBOL DŽAMIJA: Svečanost polaznika mektebske nastave

08/03/2015
U nedjelju, 08.03.2015. godine u Stambol džamiji, nakon akšam-namaza, održana je svečanost polaznika mektebske nastave

NOĆI OBOJENE ISLAMOM U „STAMBOLU“

06/02.2015.
U Stambol džamiji u Novom Pazaru, 6.2.2015. godine, nakon klanjanja jacije-namaza započeta je manifestacija “NOĆI OBOJENE ISLAMOM“ koja će se održavati svakog prvog petka u mjesecu u džematima i medžlisima Islamske zajednice.

TUGA U PRIJEPOLJU: Klanjana dženaza rahmetli Safetu Planiću

PRIJEPOLJE – U prisustvu brojnih građana Prijepolja i drugih sandžačkih gradova, danas je obavljena dženaza namaz rahmetli Safetu Planiću.

BOR DŽAMIJA: Svečana dodjela diploma svršenicima kur’anskog pisma

19/01/2015
U nedjelju, 18.01.2015. godine, sa jacije namaza, u Bor džamiji priređena je svečanost za svršenike kursa arapskog pisma-sufare.

Stambol džamija na Ćerimidžinici u novom ruhu

14/01/2015
Novopazarsko naselje Ćerimidžinica, iako broji oko deset hiljada stanovnika, sve do polovine 2008. godine, nije imalo svoju džamiju.

U Tutinu obilježen 12. rebiul-evvel

02/01/2015.
Povodom Dana rođenja Allahovog poslanika Muhammeda s.a.v.s., u organizaciji Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, u petak, 2. januara 2015. godine, sa jacije namaza upriličena je prigodna svečanost u džmiji kod Dalasa.  

Kamen temeljac za izgradnju džamije u Veljem Polju, MIZ Tutin

TUTIN – Učetvrtak, 19.03.2014. godine, u Medžlisu Islamske zajednice Tutin, džemat Velje Polje postavljen je kamen temeljac za izgradnju još jedne džamije.

Prihvatanje islama u Sjenici

„Allahu je prava vjera jedino – islam.“ (Kur\\\'an, III:19)

Anita Petković primila islam

U petak, 27.12.2013. godine, prije džume namaza u mesdžidu Islamske zajednice Novi Sad, pred imamom Muhamedom Ziljkićem Anita je primila islam i posvjedočila šehadet.

Promocije knjiga „Allahovi vjerovjesnici“ i „Dragulji islama“

Nakon promocije u prostorijama Konsultativnog centra Fakulteta islamskih nauka u Novom Pazaru, naslovi „Allahovi vjerovjsenici“ i „Dragulji islama“ promovirani su i u drugim sandžačkim gradovima, Prijepolju, Tutinu i Sjenici.

Hadžije otputovale za Mekku

Grupa hadžija iz Srbije, njih 188, u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije, većina njih iz Sandžaka, Beograda i centarlne Srbije, letom za Istanbul turske aviokompanije Turkish Airlines otputovala je jutros sa beogradskog aerodroma u mubarek mjesta Mekku i Medinu.

MEDRESE: Sve je spremno za početak nove školske godine

Uprava Sinan-begove i Bakije-hanume medrese Uprava Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i Bakije-hanume u Prijepolju obavještavaju učenike i učenice da će školska 2013/2014. godina, početi sa nastavom, 09.09.2013. godine.

Noćni namazi u Bor džamiji i Bajevici

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar organizuju zajedničko klanjanje noćnoga namaza u Bor džamiji i u novoj džamiji u Bajevici.

JAVNI POZIV VJEROUČITELJIMA ZA RAD U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Rijaset Islamske zajednice Srbije, upućuje JAVNI POZIV svim zainteresovanim kandidatima za radna mjesta nastavnik islamske vjeronauke u osnovnim školama i profesor islamske vjeronauke u srednjim školama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju za upis na spisak vjeroučitelja za školsku 2013/2014 godinu.

Direktorica Muratović obišla obdanište u Tutinu

Obdanište u Tutinu, koje radi u okviru vaspitno-obrazovne ustanove Nahla, obišla je direktorica, Muzafera Muratović sa saradnicima, ocijenivši da su uslovi za rad sa djecom zadovoljavajući, te da su djeca u potpunosti savladala planirano gradivo.

Reisul-ulema uputio telegram saučešća povodom preseljenja na Ahiret Jakub ef. Selimoskog

Novi Pazar 30.mart 2013.- Reisul-ulema Adem ef.Zilkić povodom preseljenja na Ahiret Jakub ef.  Selimoskog, reisul-uleme Islamske zajednice u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji (1991-1993.), uputio je telegram saučešća porodici Jakub ef. Selimoskog i Islamskoj zajednici u Makedoniji.

ANKETA ZA NAJBOLJEG NASTAVNIKA – IZABRAN VJEROUČITELJ ADMIR EF. HADŽIĆ

U osnovnoj školi „Jošanica“, u Muru među učenicima je sprovedena anketa od petog do osmog razreda – NAJBOLJI NASTAVNIK.