Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDRESA

DOBRA VAKTA KO OBRAZA NEMA

Iako nas islam uči da je muslimanu zagarantovana imovana, život i čast od strane drugog muslimana, uprkos tome što nas podstiče da želimo drugima što i sebi pa i bolje, skoro smo imali priliku videti kako neki vjerski velikodostojnici prednjače i srljaju u kršenju svega toga!

Sandžački proizvođači hrane dobijaju Halal sertifikate

Direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj Suzan Fric i predstavnik Halal sertifikacione agencije za Srbiju Mustafa Jusufspahic uručili su danas Halal sertifikate predstavnicima devet sandžačkih proizvođača.

DANI SINAN-BEGOVE MEDRESE U NOVOM PAZARU

U četvrtak, 19.04.2012. godine, u sali Doma omladine u Novom Pazaru, svečano je obilježen dan Sinan-begove medrese.

V I D E O: Svečanost povodom odbrane diplomskih radova petoro svršenika Sinan-begove medrese

U četvrtak, 05.04.2012. godine, sa podne namaza u prostorijama Konsultativnog centara u Novom Pazaru, Fakulteta islamskih nauka u Beogradu, održana je svečanost povodom odbrane diplomskih radova, petoro vanredrnih svršenika Sinan-begove medrese u Novom Pazaru. 

“SINAN-BEGOVA” medresa u Novom Pazaru je emanet svih nas

Sinan-begova medresa u Novom Pazaru obavještava sve zainteresovane koji žele učiti arapski i turski jezik kod Mensura Zukorlića, prof. arapskog jezika i Amile Džafo Ličina, prof. turskog jezika, da se mogu javiti svakog radnog dana od 09h do 13h, u prostorijama medrese ul. Višegradska br. 2

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Školska nastava počinje 20. februara

Uprava  "Sinan-begove" medrese obavještava učenike ukoliko ne bude značajnije promjene vremenskih prilika da će nastava početi u ponedjeljak, 20. februara 2012. godine.

DRUGI ČAS HADISA

Hadiska nauka je nauka kojom se spoznaje stanje puta predaje i same predaje sa stanovišta njenog prihvatanja ili odbacivanja, pravila njenog prenošenja i načina njenog ispravnog razumijevanja. Ona se dijeli na dva dijela:

PRVI ČAS HADISA

Sa časa hadisa kod prof. Sami Džeka

Knjige i skripte u izdanju Fakulteta islamskih nauka

Nova knjiga prof. dr. Mehmeda Bećovića ISLAMSKI PRAZNICI I ODABRANE NOĆI

RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE organizuje HADŽDŽ 1432. h.g. / 2011.godine

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Uredu za hadž na br. +381/20/329-303 ili u svim medžlisima Islamske zajednice email: office@mesihatsandzaka.rs

NAKON ČETIRI GODINE ČUJE SE EZAN NA ALTUN ALEM DŽAMIJI

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka podsjeća da se navršilo četiri godine od nezakonitog zatvaranja Altun alem džamije u Novom Pazaru.

Uskoro oficiri Vojni imami

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o vršenju vjerske službe u Vojsci Srbije, koja se organizuje radi ostvarivanja slobode vjeroispovesti, jačanja duhovnih i moralnih vrijednosti pripadnika vojske, negovanja vojničkih vrlina kao i oblikovanja građanske odgovornosti.

Novi Pazar slavio Superligu

Elita je na velika vrata stigla u Novi Pazar. Dok se igrački kadar priprema pakleno u Staroj Pazovi, kako bi što spremnije dočekao debitantsku sezonu u Jelen Super ligi, u gradu je velikom feštom obeležen ulazak u Superligu.

Kome smeta uspjeh FK Novog Pazara

Čestitke fudbalerima, navijačima, i svim građanima Sandžaka povodom ulaska Fudbalskog kluba Novog Pazara u Super ligu.

Tadić: Podrška jedinstvenoj BIH

Boris Tadić rekao u Sarajevu da je ponosan kad ga neko napada što sprovodi politiku regionalne saradnje, bilo da ga napadaju navijači ili intelektualci.

Reisu-l-ulema čestitao turskom narodu i partiji Pravde i razvoja

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić čestitao je turskom narodu i partiji „Pravde i razvoja" na ubjedljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima, a predsjedniku turske vlade, Redžepu Tajipu Erdoganu poručio: 

Delegacija NVO “Erenler Vakfi“ Republike Turske posjetila Rijaset Islamske zajednice Srbije

U ponedeljak, 6. juna 2011. godine, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić sa svojim saradnicima, primio je predstavnike nevladine "Erenler Vakfi" organizacije za edukaciju i humanitarni rad Republike Turske.

Tursko privredno čudo sa Bosfora

Dok Grčka, Irska, Portugalija i Španija grcaju u dugovima, privreda Turske beleži stalni rast. Ova evroazijska zemlja na putu je da postane velika ekonomska sila - zarade su se učestvorostručile u poslednjih osam godina.

Turska namerava da pomogne u eliminisanju siromaštva u svijetu

Šefovi država, predstavnici nevladinih organizacija i lideri privatnog sektora okupili su se prošle nedelje u Istanbulu.

ČOVJEK JE SAM SEBI NAJVEĆI ZASTOR U OTKRIVANJI ISTINE

03/04/2011
Samo oni koji su bogati ljubavlju prema Bogu i sjedinjeni njome, oni što vjeruju, oni što činom potvrđuju svoje zamisli i ideale, mogu se oduprijeti opakoj sudbini neprijatelja muslimana i Islama.