Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDRESA

EDUKATIVNO PREDAVANJE NA TEMU: ŽENA, MAJKA, VASPITAÈ

U prostorijama Fakulteta Islamskih nauka u Novom Pazaru 17. maja 2012. godine održan je skup edukativnog karaktera s temom veèeri „ŽENA, MAJKA, VASPITAÈ".

DOBRA VAKTA KO OBRAZA NEMA

Iako nas islam uèi da je muslimanu zagarantovana imovana, život i èast od strane drugog muslimana, uprkos tome što nas podstièe da želimo drugima što i sebi pa i bolje, skoro smo imali priliku videti kako neki vjerski velikodostojnici prednjaèe i srljaju u kršenju svega toga!

Sandžaèki proizvoðaèi hrane dobijaju Halal sertifikate

Direktorka misije Amerièke agencije za meðunarodni razvoj Suzan Fric i predstavnik Halal sertifikacione agencije za Srbiju Mustafa Jusufspahic uruèili su danas Halal sertifikate predstavnicima devet sandžaèkih proizvoðaèa.

DANI SINAN-BEGOVE MEDRESE U NOVOM PAZARU

U èetvrtak, 19.04.2012. godine, u sali Doma omladine u Novom Pazaru, sveèano je obilježen dan Sinan-begove medrese.

V I D E O: Sveèanost povodom odbrane diplomskih radova petoro svršenika Sinan-begove medrese

U èetvrtak, 05.04.2012. godine, sa podne namaza u prostorijama Konsultativnog centara u Novom Pazaru, Fakulteta islamskih nauka u Beogradu, održana je sveèanost povodom odbrane diplomskih radova, petoro vanredrnih svršenika Sinan-begove medrese u Novom Pazaru. 

“SINAN-BEGOVA” medresa u Novom Pazaru je emanet svih nas

Sinan-begova medresa u Novom Pazaru obavještava sve zainteresovane koji žele uèiti arapski i turski jezik kod Mensura Zukorliæa, prof. arapskog jezika i Amile Džafo Lièina, prof. turskog jezika, da se mogu javiti svakog radnog dana od 09h do 13h, u prostorijama medrese ul. Višegradska br. 2

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Školska nastava poèinje 20. februara

Uprava  "Sinan-begove" medrese obavještava uèenike ukoliko ne bude znaèajnije promjene vremenskih prilika da æe nastava poèeti u ponedjeljak, 20. februara 2012. godine.

DRUGI ÈAS HADISA

Hadiska nauka je nauka kojom se spoznaje stanje puta predaje i same predaje sa stanovišta njenog prihvatanja ili odbacivanja, pravila njenog prenošenja i naèina njenog ispravnog razumijevanja. Ona se dijeli na dva dijela:

PRVI ÈAS HADISA

Sa èasa hadisa kod prof. Sami Džeka

Knjige i skripte u izdanju Fakulteta islamskih nauka

Nova knjiga prof. dr. Mehmeda Beæoviæa ISLAMSKI PRAZNICI I ODABRANE NOÆI

RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE organizuje HADŽDŽ 1432. h.g. / 2011.godine

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Uredu za hadž na br. +381/20/329-303 ili u svim medžlisima Islamske zajednice email: office@mesihatsandzaka.rs

NAKON ÈETIRI GODINE ÈUJE SE EZAN NA ALTUN ALEM DŽAMIJI

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka podsjeæa da se navršilo èetiri godine od nezakonitog zatvaranja Altun alem džamije u Novom Pazaru.

Uskoro oficiri Vojni imami

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o vršenju vjerske službe u Vojsci Srbije, koja se organizuje radi ostvarivanja slobode vjeroispovesti, jaèanja duhovnih i moralnih vrijednosti pripadnika vojske, negovanja vojnièkih vrlina kao i oblikovanja graðanske odgovornosti.

Novi Pazar slavio Superligu

Elita je na velika vrata stigla u Novi Pazar. Dok se igraèki kadar priprema pakleno u Staroj Pazovi, kako bi što spremnije doèekao debitantsku sezonu u Jelen Super ligi, u gradu je velikom feštom obeležen ulazak u Superligu.

Kome smeta uspjeh FK Novog Pazara

Èestitke fudbalerima, navijaèima, i svim graðanima Sandžaka povodom ulaska Fudbalskog kluba Novog Pazara u Super ligu.

Tadiæ: Podrška jedinstvenoj BIH

Boris Tadiæ rekao u Sarajevu da je ponosan kad ga neko napada što sprovodi politiku regionalne saradnje, bilo da ga napadaju navijaèi ili intelektualci.

Reisu-l-ulema èestitao turskom narodu i partiji Pravde i razvoja

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkiæ èestitao je turskom narodu i partiji „Pravde i razvoja" na ubjedljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima, a predsjedniku turske vlade, Redžepu Tajipu Erdoganu poruèio: 

Delegacija NVO “Erenler Vakfi“ Republike Turske posjetila Rijaset Islamske zajednice Srbije

U ponedeljak, 6. juna 2011. godine, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkiæ sa svojim saradnicima, primio je predstavnike nevladine "Erenler Vakfi" organizacije za edukaciju i humanitarni rad Republike Turske.

Tursko privredno èudo sa Bosfora

Dok Grèka, Irska, Portugalija i Španija grcaju u dugovima, privreda Turske beleži stalni rast. Ova evroazijska zemlja na putu je da postane velika ekonomska sila - zarade su se uèestvorostruèile u poslednjih osam godina.

Turska namerava da pomogne u eliminisanju siromaštva u svijetu

Šefovi država, predstavnici nevladinih organizacija i lideri privatnog sektora okupili su se prošle nedelje u Istanbulu.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis