Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDRESA

UÈENICI SINAN-BEGOVE MEDRESE KRENULI PUT TURSKE

Sinan-beg medresa svojim maturantima organizovat ce ove godine ekskurziju put Turske.

Uèenice Bakije-hanume medrese na Opštinskoj smotri recitatora u Prijepolju

U èetvrtak, 26.03.2015. u Domu kulture u Prijepolju, održana je Opštinska smotra recitatora, na kojoj su uzele uèešæe i uèenice Bakije-hanume medrese.

Nesip Pepiæ: EZAN

Nesip Pepiæ: EZAN

EKSKURZIJA BAKIJE-HANUME MEDRESE I ŽENSKE MEDRESE U TUTINU

U saradnji sa Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, uèenice Bakije-hanume medrese u Prijepolju i Ženske medrese u Tutinu, predvoðene direktorima prof. Nusret ef. Gusincem, prof. Sami ef. Džekom i zamjenikom direktora Bakije-hanume medrese prof. Muhamed ef. Halilagiæem, u okviru trodnevne ekskurzije, posjetile su Bosnu i Hercegovinu.

Otvorena vrata Sinan-begove medrese u Novom Pazaru

Sinan-begova medresa je srednja škola  koja njeguje islamsko obrazovanje uèenika i svojim polaznicima nudi kvalitetne odgojno-obrazovne uslove i programe, a svršenicima perspektivu za nastavak školovanje na fakultetima u zemlji i inozemstvu.

Medresanti Sinan-begove medrese drugi na nivou grada

Uèenici Sinan-begove medrese uèestvovali su na Prvenstvu grada u malom fudbalu èiji je organizator Sportski savez Novog Pazara.

ISLAM O ŽENI

Neka je hvala Allahu dž.š., koji je stvorio èovjeka u najljepšem liku i obliku, a od njega je stvorio drugu njegovu, te izmeðu njih uspostavio ljubav i samilost. Neka je Allahov salavat i selam na Poslanika  Muhammed s.a.v.s. Neka je salavat i selam na njegovu èasnu porodicu, na ashabe, i na sve pripadnike njegovog ummeta.

Lejletul-Mi\'radž sveèano obilježen u Stambol džamiji

U srijedu, 05.06.2013. godine, Rijaset Islamske zajednice i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizovali su sveèanost povodom mubarek noæi Lejletul-Mi\'radža, u novopazarskoj Stambol džamiji nakon akšam namaza.

Delegacija Islamske razvojne banke posjetila Rijaset Islamske zajednice Srbije

Delegacija Islamske razvojne banke iz Kraljevine Saudijske Arabije gospodin Fadel, Mohammedessam Mohammednoor i gospodin Almarzouki, Ghassan Mohammedhamed, u petak, 22.03.2013. godine, boravili su u zvaniènoj posjeti Rijasetu Islamske zajednice Srbije u Beogradu.

Delegacija Tešnja posjetila turski grad Kutahyu

Opæinska delegacija sastala se sa guvernerom Kutahye i zahvalila mu za izgradnju džamije u Tešnju

Poèinje izgradnja porušenih 11 kuæa Bošnjaka iz Sjeverina

Poèinje izgradnja porušenih 11 kuæa graðanja Bošnjaèke nacionalnosti,u periodu 1992-1999 godine.Sve zahvaljujuæi kancelariji za održivi razvoj Ministra Sulejmana Ugljanina, predsednika stranke SDA Sandžaka. 

Rijaset IZS: Spisak prijavljenih hadžija zakljuèen

Ured za hadž Rijaseta Islamske zajednice Srbije obavještava javnost da je spisak hadžija zakljuèen, time je prijavljivanje buduæih hadžija za ovu godinu završeno.

Manifestacija "Kolektivni sunet" u Novom Pazaru

Sunet u Novom Pazaru prerastao u sveèanu manifestaciju, ove godine uèestvovalo 150 djeèaka.

BAJRAMSKA ÈESTITKA MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

POZIV NA HADŽ 2012 /1433

Rijaset Islamske zajednice Srbije i ove godine organizuje odlazak na hadž, avionom.

Mukabela u Stambol džamiji

Mukabela je uèenje Kur'ani-Kerima (èitanje) po 10 lista ili 20 stranica svakog dana u džamiji ili na mjestu gdje se klanja teravija. 

NAŠ IZBOR JE BAKIJE-HANUME MEDRESA

U utorak, 12. juna 2012. godine, u medresama na podruèju Rijaseta Islamske zajednice Srbije održani su prijemni ispiti za upis uèenika-ca u prvi razred medresa

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Sportske aktivnosti

Ceremonijom proglašenja uèesnika na današnjem turniru, èetvrtak, 31.05.2012. godine, u SPORTSKOM CENTRU "LUNA" Uprava Sinan-begove medrese organizovala je sportske i rekreativne aktivnosti u malom fudbalu.

OBDANIŠTE NAHLA U BAJEVICI: ZAVRŠNA PRIREDBA

U srijedu, 23. maja 2012. godine, u organizaciji vaspitno-obrazovne ustanove Nahla održana je završna priredba za predškolce, polaznike ovog obdaništa u Bajevici. 

Fakultet za islamske studije duguje za struju preko sedam miliona dinara

Studenti Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru zaposeli su danas popodne zgradu lokalne elektrodistribucije revoltirani obustavom isporuke struje svom fakultetu zbog duga, ali su nakon pregovora pristali da odblokiraju zgradu.