Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

MEDRESA

UÈENICI SINAN-BEGOVE MEDRESE KRENULI PUT TURSKE

Sinan-beg medresa svojim maturantima organizovat ce ove godine ekskurziju put Turske.

Uèenice Bakije-hanume medrese na Opštinskoj smotri recitatora u Prijepolju

U èetvrtak, 26.03.2015. u Domu kulture u Prijepolju, održana je Opštinska smotra recitatora, na kojoj su uzele uèešæe i uèenice Bakije-hanume medrese.

Nesip Pepiæ: EZAN

Nesip Pepiæ: EZAN

EKSKURZIJA BAKIJE-HANUME MEDRESE I ŽENSKE MEDRESE U TUTINU

U saradnji sa Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, uèenice Bakije-hanume medrese u Prijepolju i Ženske medrese u Tutinu, predvoðene direktorima prof. Nusret ef. Gusincem, prof. Sami ef. Džekom i zamjenikom direktora Bakije-hanume medrese prof. Muhamed ef. Halilagiæem, u okviru trodnevne ekskurzije, posjetile su Bosnu i Hercegovinu.

Otvorena vrata Sinan-begove medrese u Novom Pazaru

Sinan-begova medresa je srednja škola  koja njeguje islamsko obrazovanje uèenika i svojim polaznicima nudi kvalitetne odgojno-obrazovne uslove i programe, a svršenicima perspektivu za nastavak školovanje na fakultetima u zemlji i inozemstvu.

Medresanti Sinan-begove medrese drugi na nivou grada

Uèenici Sinan-begove medrese uèestvovali su na Prvenstvu grada u malom fudbalu èiji je organizator Sportski savez Novog Pazara.

ISLAM O ŽENI

Neka je hvala Allahu dž.š., koji je stvorio èovjeka u najljepšem liku i obliku, a od njega je stvorio drugu njegovu, te izmeðu njih uspostavio ljubav i samilost. Neka je Allahov salavat i selam na Poslanika  Muhammed s.a.v.s. Neka je salavat i selam na njegovu èasnu porodicu, na ashabe, i na sve pripadnike njegovog ummeta.

Lejletul-Mi\'radž sveèano obilježen u Stambol džamiji

U srijedu, 05.06.2013. godine, Rijaset Islamske zajednice i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizovali su sveèanost povodom mubarek noæi Lejletul-Mi\'radža, u novopazarskoj Stambol džamiji nakon akšam namaza.

Delegacija Islamske razvojne banke posjetila Rijaset Islamske zajednice Srbije

Delegacija Islamske razvojne banke iz Kraljevine Saudijske Arabije gospodin Fadel, Mohammedessam Mohammednoor i gospodin Almarzouki, Ghassan Mohammedhamed, u petak, 22.03.2013. godine, boravili su u zvaniènoj posjeti Rijasetu Islamske zajednice Srbije u Beogradu.

Delegacija Tešnja posjetila turski grad Kutahyu

Opæinska delegacija sastala se sa guvernerom Kutahye i zahvalila mu za izgradnju džamije u Tešnju

Poèinje izgradnja porušenih 11 kuæa Bošnjaka iz Sjeverina

Poèinje izgradnja porušenih 11 kuæa graðanja Bošnjaèke nacionalnosti,u periodu 1992-1999 godine.Sve zahvaljujuæi kancelariji za održivi razvoj Ministra Sulejmana Ugljanina, predsednika stranke SDA Sandžaka. 

Rijaset IZS: Spisak prijavljenih hadžija zakljuèen

Ured za hadž Rijaseta Islamske zajednice Srbije obavještava javnost da je spisak hadžija zakljuèen, time je prijavljivanje buduæih hadžija za ovu godinu završeno.

Manifestacija "Kolektivni sunet" u Novom Pazaru

Sunet u Novom Pazaru prerastao u sveèanu manifestaciju, ove godine uèestvovalo 150 djeèaka.

BAJRAMSKA ÈESTITKA MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

POZIV NA HADŽ 2012 /1433

Rijaset Islamske zajednice Srbije i ove godine organizuje odlazak na hadž, avionom.

Mukabela u Stambol džamiji

Mukabela je uèenje Kur'ani-Kerima (èitanje) po 10 lista ili 20 stranica svakog dana u džamiji ili na mjestu gdje se klanja teravija. 

NAŠ IZBOR JE BAKIJE-HANUME MEDRESA

U utorak, 12. juna 2012. godine, u medresama na podruèju Rijaseta Islamske zajednice Srbije održani su prijemni ispiti za upis uèenika-ca u prvi razred medresa

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Sportske aktivnosti

Ceremonijom proglašenja uèesnika na današnjem turniru, èetvrtak, 31.05.2012. godine, u SPORTSKOM CENTRU "LUNA" Uprava Sinan-begove medrese organizovala je sportske i rekreativne aktivnosti u malom fudbalu.

OBDANIŠTE NAHLA U BAJEVICI: ZAVRŠNA PRIREDBA

U srijedu, 23. maja 2012. godine, u organizaciji vaspitno-obrazovne ustanove Nahla održana je završna priredba za predškolce, polaznike ovog obdaništa u Bajevici. 

Fakultet za islamske studije duguje za struju preko sedam miliona dinara

Studenti Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru zaposeli su danas popodne zgradu lokalne elektrodistribucije revoltirani obustavom isporuke struje svom fakultetu zbog duga, ali su nakon pregovora pristali da odblokiraju zgradu.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis