Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

INFO DANA

Mešihat Sandžaka na sjednici donio sljedeæe zakljuèke

4.6.2016
Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, na vanredenoj sjednici održanoj dana, 3.6.2016. godine u Novom Pazaru razmatrajuæi aktuelna dešavanja nakon odluka Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije od 29.5.2016. godine, donio je sljedeæe zakljuèke kojima želi obavijestiti javnost o pravom trenutnom stanju u Islamskoj zajednici.

Mubarek noæ Lejletul-berat

20.05.2016.
Osmi mjesec po hidžretskom kalendaru je Ša'ban, jedan od najodabranijih mjeseci u kome je velika prilika za osvajanje Allahove dž.š. ljubavi, milosti i oprosta. Ovaj mjesec neki nazivaju još i el-šehru-l-mu'azam, velièanstveni mjesec.

Sveèane akademije maturanata Sinan-begove i maturantica Bakije-hanume medrese

Muška Sinan-begova medresa u Novom Pazaru i ženske medrese Baki-hanuma medresa u Prijepolju i u Tutinu, biseri su koji su prepoznatljivi i predstavljaju obrazovno-vaspitni sistem u Sandžaku i R. Srbiji i nastavljaju tradiciju vjerskog obrazovanja, vaspitanja i odgoja, predstavaljaju i sintezu na putu usavršavanja ljudske liènosti, poruèeno je na sveèanoj akademiji maturanata u novopazarskom Kulturnom centru.

Muftija Suljoviæ èestitao Dan bošnjaèke nacionalne zastave predsjedniku BNV dr. Ugljaninu

10.05.2016.
Povodom nastupajuæeg blagdana, 11. maja, Dana bošnjaèke nacionalne zastave, u ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lièno ime upuæujem Vam najiskrenije èestitke.

BISERI SANDŽAKA: MEDRESANTI I MEDRESANTICE

09.06.2016.
NOVI PAZAR - U petak, 06.05.2016. godine održana je centralna sveèanost povodom završetka školovanja maturanata Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i maturantica Bakije-hanume medrese u Prijepolju.

OBRAZOVANJE I VASPITANJE, ZNAÈAJ I ULOGA MEDRESE

04.05.2016.
Sinan Begova medresa u Novom Pazaru (muško odjeljenje) i Baki hanumina Medresa u Prijepolju (ženska medresa) i medresa u Tutinu (ženska medresa,) su  biseri koji  su prepoznatljivi i predstavljaju   obrazovno vaspitni sistem

ISRA I MI'RADŽ POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI WE SELLEM

U utorak, 26. redžeba 1437.h., što odgovara 03. maja 2016. godine, nastupa noæ Isra'a i Mi'radža po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

HAYRAT VAKUF U POSJETI MEDRESI

28/04/2016
Bakije-hanume medresu je u petak veèe, 22.04.2016. godine posjetila visoka delegacija Hayrat Vakufa iz Turske na èelu sa generalnim sekretarom ovog vakufa kao i zastupnicima za Balkan.

NOÆ ŽELJA, NADE I IBADETA - Lejletur-regaib

Dvije mubarek noæi u mjesecu redžebu: Lejletur-regaib i Lejletul-mi'radž predstavljaju prve vjesnike, nama muslimanima, najdražeg gosta - ramazana. (Lejletur-regaib i uèajluci zapoèinju, 07.04.2016. godine)

Stipendije IUS-a za uèenice Bakije-hanume medrese

05.04.2016.
Uèenice Bakije-hanume medrese u Prijepolju i ove godine imat æe moguænost upisa fakulteta na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu uz stipendiju koja pokriva kompletno èetvorogodišnje školovanje.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis