Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

INFO DANA

Muftija sandžački gost dnevnika na Regionalnoj radio televiziji

11.02.2019.
Muftija sandžački, Senad ef. Halitović je gostujući na dnevniku Regionalne radio televizije govorio o podršci koju ima, koliko mu znači, ali i o prvim obavezama i planovima koje želi ostvariti.

Mešihat islamske zajednice Sandžaka dobio novog muftiju

09.02.2019
Glavni imami iz Sandžaka te članovi Sabora i Mešihata islamske zajednice Sandžaka jednoglasno su danas u Tutinu izabrali mr Senada ef. Halitovića za novog predsednika Mešihata Sandžaka i muftiju sandžačkog. Takva odluka doneta je jednoglasno a biralo se između više kandidata, istaknutih alima i imama u toj regiji. Glasanje je održano u džamiji Sultan Fatih u toj sandžačkoj opštini.

HATARNAMA POVODOM SMRTI ŠEMSUDINA KUČEVIĆA

13.10.2017.
U ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, kao i u svoje ime, izražavam najdublju bol i žalost zbog gubitka jednog od velikana našeg naroda i ovog kraja rahmetli gospodina Šemsudina Kučevića!

Admir Mušović novi predsjednik Medžlisa IZ-e Prijepolje

4/10/2017.
Danas, 4. otobra 2017. godine, na inicijativu muftije, Hasiba ef. Suljovića i članova OMIZ-e Prijepolje, a u skladu sa normativnim aktima i u duhu islamskog principa - Šure, održana je vanredna sjednica na kojoj je, između ostalog, raspravljano o trenutnoj situaciji i radu ovog Medžlisa.

ČESTITKA POVODOM NOVE 1439. HIDŽRETSKE GODINE

U ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime čestitam Novu 1439. hidžretsku godinu.

BAJRAMSKA ČESTITKA MUFTIJE HASIBA EF. SULJOVIĆA

Svim muslimanima i muslimankama, u ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg blagdana – Kurban bajrama.

KONKURS ZA RADNO MJESTO VASPITAČICE

Dana 14.08.2017. godine, na osnovu Statuta Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a po ukazanoj potrebi, uprava odgojno-obrazovne ustanove "Nahla" raspisuje:K O N K U R S

Obavještenje o akciji nabavke i klanja kurbana

25/07/2017
Obavještavaju se zainteresovani trgovci stokom da Mešihat IZ-e Sandžaka organizuje akciju prikupljanja i klanja kurbana za potrebe ishrane učenika medresa, obdaništa i siromašnih porodica.

BAJRAMSKA ČESTITKA MUFTIJE HASIBA EF. SULJOVIĆA

Povodom nastupajućeg velikog islamskog blagdana-Ramazanskog Bajrama svim muslimanima i muslimankama, u ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke.

DJECA DARUJU HADŽ

Veceras je, Allahovom odredbom, dodijeljen poklon-hadz, Muratović Mustafi čija je praunuka, Omerović Naida, polaznik obdaništa “Nahla” u grupi koju vodi vaspitačica Muradija Mustafić, na lokaciji Stambol džamija.

MUFTIJA SANDŽAČKI NA IFTARU KOD AMBASADORA REPUBLIKE TURSKE

Ambasador Republike Turske, Tanžu Bilgić, u Beogradu priredio je zajednički iftar za predstavnike vjerskog, političkog i privrednog života iz R. Srbije i R. Turske.

Reagovanje sandžačkog muftije, Hasib ef. Suljovića povodom rušenja džamije u Zemun Polju

26.05.2017.
Reagovanje muftije Suljovića prenosimo u cjelosti:

SANDŽAČKI MUFTIJA UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

Povodom obilježavanja 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, čestitku je uputio predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija, Hasib ef. Suljović u kojoj se kaže:

HUTBA: Sačuvajmo naš identitet!

14.04.2017.
Ko oponaša neki narod, on je od njih! – islam je savršena vjera koja tretira sve segmente života. Islam nije samo u džamiji, u džamiji su obredi, već je islam cjelokupni ljudski život, kako privatni, tako i društveni.

STAMBOL DŽAMIJA: U SUSRET MJESECU RAMAZANU

01.04.2017.
U Stambol džamiji, kao i diljem svijeta, obilježena je mubarek noć Lejletu-r-Regaib.

U znak sjećanja na đurumlije Sandžaka

27/03/2017
U znak sjećanja na đurumlije Sandžaka učenici Sinan-begove medrese u Novom Pazaru govore odlomke iz romana "Đurumlija".

Hatarnama povodom preseljenja na ahiret Almina Murića

03/03/2017.
Muftija sandžački, Hasib ef. Suljović uputio je hatarnamu porodici Murić, Islamskoj zajednici Crne Gore i medresi „Mehmed Fatih“ u Podgorici, kao i svima onima kojima osjećaju žalost zbog privremenog rastanka sa Alminom Murićem.

OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUČILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU

09.02.2017.
U organizaciji Mešihata IZ-e Sandžaka i humanitarne organizacije “Emanet” prikupljena roba u vidu hrane odjeće, obuće i sredstva za higijenu dostavljena je prihvatnom centru u Tutinu.

OMIZ-e NOVI PAZAR: KONKURS ZA GLAVNOG IMAMA

01/02/2017.
Na osnovu člana 5. Pravilnika o službenicima IZ-e Sandžaka, OMIZ-e Novi Pazar raspisuje:   K O N K U R S za radno mjesto glavnog imama