Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

IZETBEGOVIÆ: Podržavao sam Zukorliæa, ali sam oèigledno pogriješio

Uvijek sam podržavao jedinstvo islamske zajednice i nastavit æu tako. Podržavao sam i Muamera Zukorliæa, ali sam, oèigledno, pogriješio.

Neki cete da poginete, a neki cemo da se vratimo

12/05/2011
............................ K   O   L   U   M   N   A ..............................

SAFET SOFTIÆ: Rano je za novog reisa, a Zukorliæ ima dovoljno posla i bez BiH

Safet Softiæ, novoizabrani predsjednik Sabora IZ BiH danas je u gostovanju na Federalnom Radiju izjavio da je rano za novog reisa i da javnost ne treba nasjedati na špekulacije o tome kako æe sandžaèki muftija Muamer Zukorliæ zamijeniti Mustafu Ceriæa.

UÈINIMO SVE DA SANDŽAKOM ZAVLADA TRAJNI MIR

05/05/2011
Na poziv džematlija (vjernika) porijeklom iz Sandžaka i bivših jugoslovenskih republika, reisu-l-ulema Adem ef. Zilkiæ je od 23. aprila do 3. maja 2011. godine boravio u Sjedinjenim Amerièkim Državama.

MEKTEB JE OGLEDALO NAŠE SVIJESTI

24/04/2011
U subotu 23.04.2011.godine u prostorijama džamije u Bajevici, održana je sveèanost polaznika mektebske nastave u povodu završenog drugog tromesjeèja, školske godine.

Razgovor sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice Srbije Ademom Zilkiæem

17/04/2011
Potpisivanjem Protokola o saradnji Državnog univerziteta „Šerif Hidajat" u Džakarti sa Fakultetom islamskih nau­ka u Beogradu 8. aprila završen je prvi meðureligijski dijalog Indonezije i Srbije, u kome su sa srpske strane, uz Islamsku zajednicu Srbije, uèestvovali predstavnici svih religija. Bila je to prilika za razgovor sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice Srbije Ademom Zilkiæem.

ISLAMSKA ZAJEDNICA SRBIJE UÈESTVOVALA NA KONFERENCIJI

10/04/2011
Konferencija "Prvi meðuvjerski dijalog Srbije i Indonezije",na temu multikulturalnost i tolerancija i saradanja dviju država, koju organizuje Ministarstvo vjera i dijaspore, zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i ambasadom Indonezije u Beogradu je organizovana od 7. do 9. Aprila. 

MEÐUVERSKI DIJALOG SRBIJE I INDONEZIJE

07/04/2011
U Palati Srbija danas poèela trodnevna meðunarodna konferancija pod nazivom ''Prvi meðuverski dijalog Srbije i Indonezije''na kojoj æe o verskim temama razgovarati predstavnici veroispovesti zastupljenih u svetu - muslimani, hrišæani ( pravoslavci, rimokatolici, protestanti) , jevreji i hinduisti.

DRUŽENJE REISU-L-ULEME SA PRIJEPOLJSKIM PRIVREDNICIMA

29/03/2011
U subotu 26.03. 2011. godine, u maloj sali hotela „Mileševa" održan je sastanak reisu-l-uleme Adema ef. Zilkiæa i muftije sandžaèkog Hasiba ef. Suljoviæa sa prijepoljskim privrednicima, predstavnicima politièkih stranaka, javnog i kulturnog života i predsjednicima džematskih odbora IZ-e Prijepolje.

PRIJEPOLJE - Tribina u Domu kulture

26/03/2011
U subotu 26. 03. u maloj sali Doma kulture organizovana je tribina na temu „Meðuljudski odnosi u Islamu". Predavanje je održao mr. Muhamed ef. Demiroviæ a uèešæe u programu ponovo je neizostavno uzeo i hor Medžlisa Firdews.

Islamska zajednica Srbije:"Takmièimo se u dobru, a ne u zlu"

14/03/2011
Naš zadatak je, dakle, da olakšamo razumijevanje vjere, a ne da to otežavamo; da halal (dozvoljeno) ne proglašavamo haramom (zabranjenim), niti haram halalom; da pouèavamo ljude vjeri, a ne da im sudimo; da privlaèimo ljude u vjeru, a ne da ih odbijamo od vjere; da služimo vjeri, a ne vjera da služi nama.

Medžlis IZ-e Prijepolje - DOBRO NAM DOŠ'O PEJGAMBERE

19/02/2011
Pod ovim sloganom Medžlis islamske zajednice Prijepolja,sa nekoliko izuzetnih programa i na nekoliko mjesta ,se pridružio milionima muslimana širom svijeta koji su na ovakav i sliène naèine iskazali svoju veliku zahvalnost, Uzvišenom Stvoritelju, na poèasti dina i poèasti slanja najodabranijeg èovjeka èovjeèanstva, i svoju veliku ljubav prema najodabranijem èovjeku, resulullahu Muhammedu s.a.w.s..

Islamska zajednica Srbije najstarija Islamska zajednica na Balkanu

23/01/2011
Mi hoæemo i možemo, ako Bog da, napraviti takvu Islamsku zajednicu u kojoj æe svaki musliman osjeæati radost i sigurnost, u kojoj æe svako ostvariti svoje pravo i znati izvršavati svoje obaveze. Naša pažnja bit æe posebno usmjerena na odgoj i obrazovanje muslimanske porodice, na jaèanje zajedništva u džematu, na unaprjeðenje nauke o vjeri u školama, na razvijanje javnih medija ...

DJECA IMAJU SVOJA PRAVA KOJA IM NE SMIJU BITI USKRAÆENA

27/12/2010
Djeca su najveæa radost i nada svakog èovjeka, meðutim, od njihovog roðenja pa do punoljetstva, a i nakon toga roditelji daju dio sebe svom potomstvu, jer ih na to goni ljubav. Djeca imaju svoja prava koja su utemeljena u Božijem zakonu, a i svjetovnom, koja im ne smiju biti uskraæena.

Hadžije stigle svojim kuæama

05/12/2010
Ovogodišnji hadždž  koji je sproveden u organizaciji Ureda za hadždž  Rijaseta Islamske zajednice Srbije, uspješno je završen. 

Otvoren razgovor Reisa Zilkiæa i novinara

06.11.2010
Grupa stranih novinara akreditovanih u Srbiji i novinara domaæih redakcija koja je u organizaciji Medija centar Beograd i NVO "URBAN-IN" ove sedmice boravila Novom Pazaru posjetila je u èetvrtak sjedište Rijaset IZ-e Srbije i razgovarala sa reis ul ulemom Ademom ef. Zilkiæem, saopšteno je iz Rijaseta.

Muslimanima najpotrebnije jedinstvo

19/05/2010
Vjernik, musliman, Bošnjak, Sandžaklija koji živi u državi Srbiji i predvodi muslimane, èovjek koji pored svih verbalnih i fizièkih napada ne daje kompromise u vezi ustrojstva Islamske zajednice, ali je za sve ostalo spreman da razgovara. Hodžama koji hoæe da se bave politikom poruèuje da prvo skinu ahmediju. Istièe da mu nije potrebna podrška koja nije na osnovama vjere i vjerskog kodeksa i da za naše probleme nisu krivi drugi veæ mi sami ...

Muftija Suljoviæ: Muslimanima je pravda u srcu

02/04/2010
-Može zvuèati subjektivno, ali balkansko poluostrvo je jedno od najaraktivinijih. Opšte je poznato da Balkan ima veoma važan geostrateški položaj na razmeði izmeðu istoka i zapada, pravoslavlja i katolièanstva, a u njemu su islam i muslimani još od 14 vijeka kao znaèajan faktor mada je muslimana na ovim prostorma bilo i prije. Ja Balkan posmatram kao bahèu punu raznolikog cvijeæa. Samo znaèenje rijeèi Balkan, med i krv, to prenosi u ...
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis