Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

Odbor IZ-e Tutin dobio vrijednu donaciju

Odbor Islamske zajednice Tutin, dobio je vrijednu donaciju, kombi vozilo od grupe radnika koji žive i rade u SR Njemaèkoj, predvoðena Muamerom Mamkom Æatoviæem, inaèe rodom iz Tutina.

Vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije

Adem ef. Zilkiæ je široj javnosti postao poznat u oktobru 2007. godine kada je izabran za prvog reisul-ulemu novoformirane islamske zajednice (IZ) Srbije. Tada je formiranje IZ Srbije izazvalo brojne reakcije politièkih i vjerskih krugova, od kojih je veæina bila protiv ove IZ i njenog poglavara.

Reisul-ulema se susreo sa direktorom Kancelerije za odnose sa vjerskim zajednicama

Direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije Mileta Radojeviæ razgovarao je sa reisul-ulemom Islamske zajednice Ademom ef. Zilkiæem.

MUFTIJA HASIB EF. SULJOVIÆ UPUTIO ÈESTITKU POVODOM DANA SANDŽAKA

Povodom , 20. novembra - Dana Sandžaka, Vama, Vašim saradnicima, i svim Bošnjacima, u ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i svoje lièno ime, èestitam ovaj veliki blagdan, sa željom da ustrajemo na putu tolerancije, meðusobnog uvažavanja i poštovanja.

MEŠIHAT SANDŽAKA REAGOVAO NA CERIÆEVU “FETVU”

Povodom fetve poslane medijima od strane odlazeæeg bosanskog reisul-uleme, Mustafe ef. Ceriæa, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka izražava žaljenje, ali ne i iznenaðenje zbog još jednog u nizu pogrešnih poteza, koje je on uèinio prema muslimanima Sandžaka i Srbije. 

Reisul-ulema Adem ef. Zilkiæ sastao se sa grupom saudijskih privrednika

U ponedjeljak, 05.11.2012. godine, reisul-ulema, Adem ef. Zilkiæ sa svojim saradnicima, koji borave ove godine na hadžu su se sastali sa  grupom saudijskih privrednika s kojima je dogovoreno osnivanje kancelarije za ekonomsku koordinaciju izmeðu dvije zemlje, Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije.

HADŽIJE KRENULE IZ MEKE KA MINI

Sve hadžije koje u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije ove godine obavljaju petu islamsku dužnost su zdravo i dobro, potvrdio je glavni vodiè Ahmedin ef. Derviševiæ.

Hadžije Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigle u Mekku i obavile umru

Grupa od 229 hadžija u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigla u Mekku. 

Hadžije danas krenule put Meke i Medine

Danas, 19.10.2012. godine, hadžije su iz Novog Pazara krenule put Meke.

Ispraæaj i Ikrar dova za 229 hadžija

U utorak, 16.10.2012. godine, pred više hiljada vjernika, u prepunoj novopazarskoj Hali sportova održana je sveèanost i prouèena IKRAR dova za hajirli put i mebrur hadž onima koje je Allah Milostivi odabrao da ove godine budu Njegovi musafiri i koji æe s bismillom i telbijom krenuti put Meke i Medine.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Udruženje vjerouèitelja Mešihata IZ-e Sandžaka

Udruženje vjerouèitelja Mešihata Islamske zajednice Sandžaka je u nedjelju, 30.09.2012. godine, održalo prvu redovnu sjednicu za školsku 2012/2013. godinu. 

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkiæ èestitao Huseinu ef. Kavazoviæu na izboru za reisul-ulemu Islamske zajednice u BiH

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije novoizabranom reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviæu uputio je èestitku sljedeæeg sadržaja:

Sinan-begova medresa: Obilježen poèetak nove školske godine

Novi Pazar - U utorak, 11.09.2012. godine, poslije podne namaza u novim prostorijama Sinan-begove medrese u Novom Pazaru, a povodom sedme generacije i poèetka nove školske godine, uprilièena je prigodna sveèanost u èast uèenika prve godine.

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Sve je spremno za poèetak nove školske godine

Uprava Sinan-begove medrese u Novom Pazaru obavještava uèenike i javnost da æe školska 2012/2013. godina, poèeti sa nastavom, 10.09.2012. godine, u novim prostorijama. 

Islamska zajednica Srbije: Pomirenje unutar IZ-e nema alternativu

Nakon pet godina Islamska zajednica je na pragu pomirenja. Tenzije u Sandžaku konaèno su splasle prethodnih nedelja, a mnogi vjernici sukobljenih strana ponovo komuniciraju kao pre rascjepa.

JAVNI POZIV: Bajramski prijem kod Reisul-uleme

Èast nam je pozvati Vas na BAJRAMSKI PRIJEM koji organizuje Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkiæ.

SVOJIM ZEKATOM I SADEKATUL-FITROM POMAŽETE FAKULTET ISLAMSKIH NAUKA I MEDRESE U NOVOM PAZARU I PRIJEPOLJU

Ušli smo u posljednju treæinu mjeseca ramazana. Nalazimo se u zadnjoj treæini koju bi trebali što je moguæe više iskoristiti ne bi li zaslužili oprost grijeha i ne bi li nas Allah dž.š. oslobodio džehennemske vatre. Jedan od naèina kojim se zaslužuje ova nagrada je i svakako i izvršavanje èetvrtog islamskog šarta tj. zekata kao i davanja sadekatul-fitra.

Rijaset Islamske zajednice Srbije prireðuje zajednièki iftar

Novi Pazar - Rijaset Islamske zajednice Srbije i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizuju zajednièki ifar u subotu, 11.08.2012. godine, na podruèju Odbora Medžlisa IZ-e Novog Pazara u restoranu "ALK" - Kruševaèki Most.

Reisul-ulema, Adem ef, Zilkiæ održao konferenciju za medije

Danas je u zgradi Rijaseta Islamske zajednice Srbije održana konferencija za novinare povodom nedavne posjete delegacije Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Saudijskoj Arabiji.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis