Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

Odbor IZ-e Tutin dobio vrijednu donaciju

Odbor Islamske zajednice Tutin, dobio je vrijednu donaciju, kombi vozilo od grupe radnika koji žive i rade u SR Njemačkoj, predvođena Muamerom Mamkom Ćatovićem, inače rodom iz Tutina.

Vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije

Adem ef. Zilkić je široj javnosti postao poznat u oktobru 2007. godine kada je izabran za prvog reisul-ulemu novoformirane islamske zajednice (IZ) Srbije. Tada je formiranje IZ Srbije izazvalo brojne reakcije političkih i vjerskih krugova, od kojih je većina bila protiv ove IZ i njenog poglavara.

Reisul-ulema se susreo sa direktorom Kancelerije za odnose sa vjerskim zajednicama

Direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije Mileta Radojević razgovarao je sa reisul-ulemom Islamske zajednice Ademom ef. Zilkićem.

MUFTIJA HASIB EF. SULJOVIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA SANDŽAKA

Povodom , 20. novembra - Dana Sandžaka, Vama, Vašim saradnicima, i svim Bošnjacima, u ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i svoje lično ime, čestitam ovaj veliki blagdan, sa željom da ustrajemo na putu tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

MEŠIHAT SANDŽAKA REAGOVAO NA CERIĆEVU “FETVU”

Povodom fetve poslane medijima od strane odlazećeg bosanskog reisul-uleme, Mustafe ef. Cerića, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka izražava žaljenje, ali ne i iznenađenje zbog još jednog u nizu pogrešnih poteza, koje je on učinio prema muslimanima Sandžaka i Srbije. 

Reisul-ulema Adem ef. Zilkić sastao se sa grupom saudijskih privrednika

U ponedjeljak, 05.11.2012. godine, reisul-ulema, Adem ef. Zilkić sa svojim saradnicima, koji borave ove godine na hadžu su se sastali sa  grupom saudijskih privrednika s kojima je dogovoreno osnivanje kancelarije za ekonomsku koordinaciju između dvije zemlje, Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije.

HADŽIJE KRENULE IZ MEKE KA MINI

Sve hadžije koje u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije ove godine obavljaju petu islamsku dužnost su zdravo i dobro, potvrdio je glavni vodič Ahmedin ef. Dervišević.

Hadžije Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigle u Mekku i obavile umru

Grupa od 229 hadžija u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigla u Mekku. 

Hadžije danas krenule put Meke i Medine

Danas, 19.10.2012. godine, hadžije su iz Novog Pazara krenule put Meke.

Ispraćaj i Ikrar dova za 229 hadžija

U utorak, 16.10.2012. godine, pred više hiljada vjernika, u prepunoj novopazarskoj Hali sportova održana je svečanost i proučena IKRAR dova za hajirli put i mebrur hadž onima koje je Allah Milostivi odabrao da ove godine budu Njegovi musafiri i koji će s bismillom i telbijom krenuti put Meke i Medine.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Udruženje vjeroučitelja Mešihata IZ-e Sandžaka

Udruženje vjeroučitelja Mešihata Islamske zajednice Sandžaka je u nedjelju, 30.09.2012. godine, održalo prvu redovnu sjednicu za školsku 2012/2013. godinu. 

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić čestitao Huseinu ef. Kavazoviću na izboru za reisul-ulemu Islamske zajednice u BiH

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije novoizabranom reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Sinan-begova medresa: Obilježen početak nove školske godine

Novi Pazar - U utorak, 11.09.2012. godine, poslije podne namaza u novim prostorijama Sinan-begove medrese u Novom Pazaru, a povodom sedme generacije i početka nove školske godine, upriličena je prigodna svečanost u čast učenika prve godine.

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Sve je spremno za početak nove školske godine

Uprava Sinan-begove medrese u Novom Pazaru obavještava učenike i javnost da će školska 2012/2013. godina, početi sa nastavom, 10.09.2012. godine, u novim prostorijama. 

Islamska zajednica Srbije: Pomirenje unutar IZ-e nema alternativu

Nakon pet godina Islamska zajednica je na pragu pomirenja. Tenzije u Sandžaku konačno su splasle prethodnih nedelja, a mnogi vjernici sukobljenih strana ponovo komuniciraju kao pre rascjepa.

JAVNI POZIV: Bajramski prijem kod Reisul-uleme

Čast nam je pozvati Vas na BAJRAMSKI PRIJEM koji organizuje Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić.

SVOJIM ZEKATOM I SADEKATUL-FITROM POMAŽETE FAKULTET ISLAMSKIH NAUKA I MEDRESE U NOVOM PAZARU I PRIJEPOLJU

Ušli smo u posljednju trećinu mjeseca ramazana. Nalazimo se u zadnjoj trećini koju bi trebali što je moguće više iskoristiti ne bi li zaslužili oprost grijeha i ne bi li nas Allah dž.š. oslobodio džehennemske vatre. Jedan od načina kojim se zaslužuje ova nagrada je i svakako i izvršavanje četvrtog islamskog šarta tj. zekata kao i davanja sadekatul-fitra.

Rijaset Islamske zajednice Srbije priređuje zajednički iftar

Novi Pazar - Rijaset Islamske zajednice Srbije i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizuju zajednički ifar u subotu, 11.08.2012. godine, na području Odbora Medžlisa IZ-e Novog Pazara u restoranu "ALK" - Kruševački Most.

Reisul-ulema, Adem ef, Zilkić održao konferenciju za medije

Danas je u zgradi Rijaseta Islamske zajednice Srbije održana konferencija za novinare povodom nedavne posjete delegacije Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Saudijskoj Arabiji.