Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

MUFTIJA HASIB EF. SULJOVIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA SANDŽAKA

Povodom , 20. novembra - Dana Sandžaka, Vama, Vašim saradnicima, i svim Bošnjacima, u ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i svoje lično ime, čestitam ovaj veliki blagdan, sa željom da ustrajemo na putu tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

MEŠIHAT SANDŽAKA REAGOVAO NA CERIĆEVU “FETVU”

Povodom fetve poslane medijima od strane odlazećeg bosanskog reisul-uleme, Mustafe ef. Cerića, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka izražava žaljenje, ali ne i iznenađenje zbog još jednog u nizu pogrešnih poteza, koje je on učinio prema muslimanima Sandžaka i Srbije. 

Reisul-ulema Adem ef. Zilkić sastao se sa grupom saudijskih privrednika

U ponedjeljak, 05.11.2012. godine, reisul-ulema, Adem ef. Zilkić sa svojim saradnicima, koji borave ove godine na hadžu su se sastali sa  grupom saudijskih privrednika s kojima je dogovoreno osnivanje kancelarije za ekonomsku koordinaciju između dvije zemlje, Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije.

HADŽIJE KRENULE IZ MEKE KA MINI

Sve hadžije koje u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije ove godine obavljaju petu islamsku dužnost su zdravo i dobro, potvrdio je glavni vodič Ahmedin ef. Dervišević.

Hadžije Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigle u Mekku i obavile umru

Grupa od 229 hadžija u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije stigla u Mekku. 

Hadžije danas krenule put Meke i Medine

Danas, 19.10.2012. godine, hadžije su iz Novog Pazara krenule put Meke.

Ispraćaj i Ikrar dova za 229 hadžija

U utorak, 16.10.2012. godine, pred više hiljada vjernika, u prepunoj novopazarskoj Hali sportova održana je svečanost i proučena IKRAR dova za hajirli put i mebrur hadž onima koje je Allah Milostivi odabrao da ove godine budu Njegovi musafiri i koji će s bismillom i telbijom krenuti put Meke i Medine.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Udruženje vjeroučitelja Mešihata IZ-e Sandžaka

Udruženje vjeroučitelja Mešihata Islamske zajednice Sandžaka je u nedjelju, 30.09.2012. godine, održalo prvu redovnu sjednicu za školsku 2012/2013. godinu. 

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić čestitao Huseinu ef. Kavazoviću na izboru za reisul-ulemu Islamske zajednice u BiH

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije novoizabranom reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Sinan-begova medresa: Obilježen početak nove školske godine

Novi Pazar - U utorak, 11.09.2012. godine, poslije podne namaza u novim prostorijama Sinan-begove medrese u Novom Pazaru, a povodom sedme generacije i početka nove školske godine, upriličena je prigodna svečanost u čast učenika prve godine.

SINAN-BEGOVA MEDRESA: Sve je spremno za početak nove školske godine

Uprava Sinan-begove medrese u Novom Pazaru obavještava učenike i javnost da će školska 2012/2013. godina, početi sa nastavom, 10.09.2012. godine, u novim prostorijama. 

Islamska zajednica Srbije: Pomirenje unutar IZ-e nema alternativu

Nakon pet godina Islamska zajednica je na pragu pomirenja. Tenzije u Sandžaku konačno su splasle prethodnih nedelja, a mnogi vjernici sukobljenih strana ponovo komuniciraju kao pre rascjepa.

JAVNI POZIV: Bajramski prijem kod Reisul-uleme

Čast nam je pozvati Vas na BAJRAMSKI PRIJEM koji organizuje Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić.

SVOJIM ZEKATOM I SADEKATUL-FITROM POMAŽETE FAKULTET ISLAMSKIH NAUKA I MEDRESE U NOVOM PAZARU I PRIJEPOLJU

Ušli smo u posljednju trećinu mjeseca ramazana. Nalazimo se u zadnjoj trećini koju bi trebali što je moguće više iskoristiti ne bi li zaslužili oprost grijeha i ne bi li nas Allah dž.š. oslobodio džehennemske vatre. Jedan od načina kojim se zaslužuje ova nagrada je i svakako i izvršavanje četvrtog islamskog šarta tj. zekata kao i davanja sadekatul-fitra.

Rijaset Islamske zajednice Srbije priređuje zajednički iftar

Novi Pazar - Rijaset Islamske zajednice Srbije i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizuju zajednički ifar u subotu, 11.08.2012. godine, na području Odbora Medžlisa IZ-e Novog Pazara u restoranu "ALK" - Kruševački Most.

Reisul-ulema, Adem ef, Zilkić održao konferenciju za medije

Danas je u zgradi Rijaseta Islamske zajednice Srbije održana konferencija za novinare povodom nedavne posjete delegacije Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Saudijskoj Arabiji.

Delegacija Rijaseta posjetila brojne institucije Saudijske Arabije

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije je u okviru svoje posjete Saudijskoj Arabiji, prvog i drugog dana održala niz planiranih sastanaka i razgovora sa predstavnicima saudijskih insitutcija.

Reisul-ulema u zvaničnoj posjeti Saudiskoj Arabiji

Na poziv Muslimanske svjetske lige Rabite, delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije otputovala je u Saudijsku Arabiju gdje će tokom boravka posjetiti najviše institucije u ovoj Zemlji.

Predškolska ustanova Nahla vrši upis djece za 2012/2013. godinu

Predškolska ustanova Nahla koja djeluje pod okriljem Rijaseta Islamske zajednice Srbije na teritoriji Mešihata Islamske zajednice Sandžaka vrši upis djece za 2012/2013. školsku godinu.