Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

Mevlud i hatme dova u „Nur“ džamiji u Dubovu

U ponedjeljak, 13.01.2014. godine, u džematu Dubovo prireðena je mevludska sveèanost i hatme dova za 42 svršenika hatme Kur’ana Èasnog.

Govor na promociji knjige ,,Allahovi vjerovjesnici’’ autora Adema ef. Zilkiæa

Braæo i sestre, poštovani prisutni! Želim izraziti svoje veliko zadovoljstvo što sam veèeras sa Vama ovdje, ovim povodom i što mi je ukazana èast da govorim o knjizi ,,Allahovi vjerovjesnici’’, autora reisu-l-uleme Adema ef. Zilkiæa, koja je nedavno izašla iz štampe u izdanju Fakulteta islamskih nauka u Beogradu.

Održana redovna sjednica Rijaseta

U èetvrtak, 05.12.2013. godine održana je èetvrta redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Sjednicom je predsjedavao reisul-ulema Adem ef. Zilkiæ.

Hadžije stigle svojim kuæama

Ovogodišnji hadž koji je sproveden u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije, uspješno je završen.

Bajramska èestitka Reisul-uleme

Braæo i sestre!    Boraveæi danas na Arefatu vraæamo pamæenje na dan nastanka života na žemlji, na dan Ademovog i Havinog spuštanja na dunjaluk, na dan èovjekovog pokajanja i šejtanovog prkosa i zavisti.

PROUÈENA IKRAR DOVA HADŽIJAMA U ORGANIZACIJI RIJASETA IZS

U petak, 04.10.2013.godine, u Hali sportova u Novom Pazaru sa ikindije namaza prireðena sveèanost i prouèena hadžijska dova za 188 hadžija iz sandžaèkog  i srbijanskog mesihata, kao i 33 iz preševskog,  koji æe peti islamski šart obaviti u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice.

OBDANIŠTE NAHLA: K O N K U R S

Dana 01.09.2013. godine, na osnovu Statuta Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a po ukazanoj potrebi direktor vaspitno-obrazovne ustanove Nahla raspisuje:

Ženska medresa u Tutinu raspisuje KONKURS

Ženska medresa u Tutinu raspisuje  KONKURS Za radna mjesta u Medresi:

Džamija u Bajevici u ramazanskom ruhu

Da se podsjetimo, 9. aprila 2008. godine, prouèena je dova i položen kamen temeljac za izgradnju džamije u naselju Bajevica. Veæ naredne godine u njoj su klanjane teravije, džume i bajram-namazi, a ubrzo je poèelo sa radom i obdanište u prizemlju džamije.

Ramazanska èestitka Reisul-uleme Islamske zajednice Srbije

Draga braæo i sestre, u ponedeljak, sa zalaskom sunca, poèinje prvi dan mjeseca ramazana u 1434. hidžretskoj, odnosno 2013. miladskoj, godini, a prvi dan posta je u utorak.

Održan prijemni ispit za novu generaciju uèenika “Sinan-begove” medrese u Novom Pazaru

U ponedjeljak, 10.06.2013. godine, održani su prijemni ispiti za prvi razred Sinan-begove medrese, za školsku 2013/2014. godinu.

PÈELE I MUHE – Mustafa İSLÂMOĞLU

Kao što je i poznato pèele spadaju u grupu „tankokrilastih“, a muhe u grupu „kratkopipkavih i dvokrilastih“ insekata. Nemojte sluèajno da ste mi rekli: „Pobogu brate! I jedne i druge su insekti, sliène su jedne drugima, i jedne i druge imaju po dva krila, po šest nogu, i jedne i druge ljete. Jednom rijeèju iste su!“ Nemojte mi tako govoriti jer vidjeæete da meðu njima mnogo i to mnogo ...

Delegacija Islamske razvojne banke u Tutinu

Delegacija Islamske razvojne banke iz Kraljevine Saudijske Arabije posetila je Rijaset Islamske zajednice u Tutinu gde su sa reis-ul-ulemom Ademom ef. Zilkiæem razgovarali o zapoèetim projektima Islamske zajednice u Tutinu i projektu izgradnje Internacinalnog srednjoškolskog centra.

Vaspitno-obrazovna ustanova Nahla: Druženje žena

U èetvrtak, 07.03.2012. godine, u prostorijama obdaništa Nahla u Bajevici, u prelijepom ambijentu otpoèela su druženja za žene, a moderatorke i incijatorke ovog skupa bile su Muzafera Muratoviæ, direktorka obdaništa Nahla i mualima Zineta Demiroviæ.

Islamska zajednica: Pomirenje nema alternativu

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, kao i svi imami, mualime, hatibi i ostali upošljeni i dalje stoje na stanovištu da mir i jedinstvo vjernika ne mogu imati alternativu.

Obilježen Dan sandžaèkog novinarstva

U Glavnom uredu Bošnjaèkog nacionalnog vijeæa u Novom Pazaru, juèe je održana tribina ”Uloga sandžaèkog novinarstva u vremenu tranzicije – odgovori na izazove, kojom je obilježen 1. februar – Dan sandžaèkog novinarstva.

T U T I N: Obilježeni dani mevluda

Povodom obilježavanja 12. rebiul-evvela, dana roðenja Božijeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s., u srijedu, 23.01.2013. god., sa akšam namaza, u džamiji kod fabrike "Dalas" u Tutinu, uprilièena je mevludska sveèanost.

Rasim Ljajiæ radi na osnivanju svoje „islamske zajednice“

Novi Pazar – Kako Sandžak PRESS saznaje dvojica imama i dvojica profesora Medrese u saradnji sa ljudima bliskim Rasimu Ljajiæu u posljednje vrijeme aktivno rade na organizovanju grupe koja bi otkazala lojalnost organima Islamske zajednice, što bi dovelo do formiranja, kako oni kažu „treæe islamske zajednice,“

TURSKI AMBASADOR U POSJETI RIJASETU IZ SRBIJE

NOVI PAZAR - Njegova ekselencija, Mehmed Kemal Bozay, ambasador Republike Turske u Beogradu posjetio je danas Rijaset Islamske zajednice Srbije i tom prilikom se sastao sa reisul-ulemom, Ademom ef. Zilkiæem, i muftijom sandžaèkim, Hasib ef. Suljoviæem.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis