Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

AKTUELNO

HOR “STAMBOL” ODUŠEVIO TURSKU JAVNOST

14/07/2015
Hor “Stambol” iz Novog Pazara je ovog mubarek mjeseca Ramazana, od 03. do 10. jula, 2015. godine, boravio u Turskoj i tom prilikom održao koncerte u èetiri grada: Sakarja - opština Serdivan, Kodžaeli - opština Izmit, Izmir - opština Bornova i Balikesir - opština Altıeylül.

NEKOLIKO POUKA I PORUKA O MJESECU RAMAZANU – MUSTAFA İSLÂMOĞLU

18/06/2015
Ramazan je uvijek dobro došao, zato nema potrebe da mu nazivamo dobrodošlicu. Ramazan uvijek dobro dodje ali nas nažalost uvijek dobro ne nadje. Ponekad nas u dobrom a ponekad u lošem stanju nadje. Svrha njegovog dolaska je da dobre medju nama uèini još boljim, a loše popravi.

KONKURS za prijem uèenica u I (prvi) razred “Ženske “ medrese u Tutinu

15.05.2015
KONKURS za prijem uèenica u I (prvi) razred “Ženske“ medrese u Tutinu, u školskoj 2015/16. godini

KONKURS za prijem uèenica u I (prvi) razred “Bakije-hanume“ medrese

14/05.2015
KONKURS za prijem uèenica u I (prvi) razred “Bakije-hanume“ medrese u školskoj 2015/16. god.

KONKURS za upis uèenika u Sinan-begovu medresu

13/05/2015
KONKURS za prijem uèenika u I (prvi) razred Sinan-begove medrese u školskoj 2015/16. g.

ODRŽANA SJEDNICA SABORA IZ-e SANDŽAKA

19/04/2015
U nedjelju, 19.04.2015. godine, održana je sjednica Sabora Islamske zajednice Sandžaka, gdje je na dnevnom redu zasijedanja razmatran izvještaj o radu Mešihata IZ-e Sandžaka, kao i plan budžeta za tekuæu 2015. godinu.

Bakije-hanume medresa: Veèer ilahija i kasida

U prepunoj sali Doma Kulture u Sjenici, sinoæ, 17.04.2015. Bakije-hanume medresa u Prijepolju se predstavila graðanima Sjenice.

Kandidatura Adema ef. Zilkiæa za sada poznata

18/04/2015.
Na osnovu pristiglih prijedloga organa i ustanova Islamske zajednice Srbije za sada je poznata jedino kandidatura Adema ef. Zilkiæa.

Direktor Sinan-begove medrese posjetio je Sanelu Sadikoviæ, višu službenicu za javno informisanje u Vladi Kosova

NOVI PAZAR – U srijedu, 15.04.2015. godine, delegacija Sinan-begove medrese, koju je predvodio direktor, Mr. Mensur ef. Zukorliæ sastala se sa gospoðicom Sanelom Sadikoviæ, višom službenicom za javno informisanje u Vladi Kosova, koja radi skoro pet godina u kabinetu Premijera - Kancelarija za pitanja zajednica.  

Sanela Sadikoviæ - Ponos Bošnjaka Kosova

9/4/2015
Mlada Bošnjakinja Sanela Sadikoviæ iz dana u dan sve više napreduje. Ona je jedina Bošnjakinja zaposlena u kancelariji Premijera i jako je uspješna u svom poslu.

TUGA U PRIJEPOLJU: Klanjana dženaza rahmetli Safetu Planiæu

PRIJEPOLJE – U prisustvu brojnih graðana Prijepolja i drugih sandžaèkih gradova, danas je obavljena dženaza namaz rahmetli Safetu Planiæu.

BOR DŽAMIJA: Sveèana dodjela diploma svršenicima kur’anskog pisma

19/01/2015
U nedjelju, 18.01.2015. godine, sa jacije namaza, u Bor džamiji prireðena je sveèanost za svršenike kursa arapskog pisma-sufare.

Dodjela diploma uèenicima islamske vjeronauke

30/12/2014
U subotu, 27. decembra, organizovana je sveèanost povodom dodjele diploma uèenicima islamske vjeronauke, OŠ „ S. Nemanja“, svršenicima tromjeseènog kursa arapskog pisma-sufare.

U POTRAZI ZA MUDROŠÆU - Nastavak

11/12/2014
Hvala Allahu koji nas poduèava onome što ne znamo i utièemo se Njemu Milostivom da nas saèuva beskorisnog znanja... Napisao: Nesip Pepiæ

Predsjednik Mešihata IZ-e Sandžaka èestitao Kurban bajram

Povodom nastupajuæeg Kurban bajrama predsjednik Mesihata IZ Sandzaka,muftija Hasib ef. Suljovic uputio je javnu èestitku.

POSJETA DELEGACIJE IUS BAKIJE-HANUME MEDRESI U PRIJEPOLJU

Delegacija Internacionalnog Univerziteta Sarajeva (IUS) 09.05.2014. posjetila je Bakije-hanume medresu.

Mešihat IZ-e Sandžaka: Otvorene nove prostorije odgojno-obrazovne ustanove Nahla

U prisustvu velikog broja djece, roditelja, predstavnika Rijaseta Islamske zajednice Srbije, predstavnika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, kao i Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar, uz ilahije, kaside i dovu sa džume namaza, 18.04.2014. godine, sveèano je otvoreno još jedno obdanište odgojno-obrazovne ustanove \"Nahla\" na novoj lokaciji, u okviru zgrade Sinan-begove medrese u Novom Pazaru.

Islamska zajednica osuðuje pravno nasilje u Egiptu

Povodom smrtne presude za 529 pripadnika Muslimanske braæe donijete od strane egipatskih vojnih vlasti, Islamska zajednica izražava zabrinutost i nevjericu, zbog nezapamæene brzine u donošenju presude i velikog broja ljudi obuhvaæenih istom.

Ko i kako je dijelio Islamsku zajednicu i Bošnjake!?

Sve do 1993. godine, postojala je Islamska zajednica bivših republika SFRJ sa najvišim zakonodavnim organom Saborom  i njegovim izvršnim organom Rijasetom na èijem èelu je bio reisul-ulema, rahmetli Jakub ef. Selimoski. Premda je rat uveliko buktio na prostorima bivše Jugoslavije, Islamska zajednica  je bila jedinstvena.

Podjela Kur\\\'ana polaznicima Škole Kur\\\'ana u Sjenici

Sjenica – U nedjelju, 16.02.2014. godine, u prostorijama Nur džamije, u okviru kompleksa islamskog obdaništa u Sjenici podijeljeni su mushafi polaznicima Škole Kur’ana, koje je donirala turska fondacija Zemin Vakfi. A upovodu 1. godišnjice Škole Kur’ana.
OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis