Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Reisul-ulema, Adem ef. Zilkić obišao obdanište Nahla

NOVI PAZAR, 15.04.2014. godine, reisul-ulema, Adem ef. Zilkić sa delegacijom obišao je odgojno-obrazovnu ustanovu “Nahla”, ocijenivši da su uslovi za rad sa djecom zadovoljavajući, te da su djeca u potpunosti savladala planirano gradivo.

 

Delegaciju su činili šef Kabineta Reisul-uleme, Esad ef. Kašović, predsjednik OMIZ-e Novi Pazar, Nezir ef. Salihović, direktorica odgojno-obrazovne ustanove Nahla, hadži Muzafera Muratović i sekretar Mešihata IZ-e Sandžaka, Dževad ef. Zejnelović

 

Cilj posjete je bio upoznavanje sa dosadašnjim radom, rezultatima i podrška ovoj ustanovi  koja je od velikog značaja za budućnost ove regije i Islamske zajednice.

 

Obdanište “Nahla” uspješno djeluje, a njegovi polaznici svakoga dana pokazuju sve više znanja.

 

Dječije obdanište “Nahla” se nalazi na više lokacija:  u naselju Ćeremidžinica, Bajevica, Selakovac i od aprila 2014.godine, obdanište u okviru zgrade Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i obdanište u Tutinu.

 

Reisul-ulema, Adem ef. Zilkić je još jednom potcrtao važnost edukacije mladih naraštaja i njihovo pripremanje za preuzimanje emaneta u porodici, džematu i društvu, uopšte. On je istakao primjer ove ustanove kao najsvjetliji pokazatelj duhovnog napretka muslimana ovog kraja.

 

Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: \"Svi ste vi pastiri i svi će te biti odgovorni za svoje stado. Čovjek je pastir za porodicu unutar svoje kuće i odgovoran je za njih”.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo donatorima i svim onima koji su na bilo koji način pomogli ovu Ustanovu, moleći Allaha, dž.š., da ih nagradi i na ovom, a posebno na budućem svijetu.