Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Otvoren mesdžid u Generalštabu Vojske Srbije

U četvrtak, 13.03.2014. godine,u Kasarni \"Banjica\" u Beogradu, reisul-ulema Islamske zajednice Srbije, Adem ef. Zilkić, otvorio je mesdžid u Generalštabu Vojske Srbije.

 

Tim povodom upriličena je svečanost uz izvođenje vjerskog programa ilahija i kasida, hora „Stambol“ iz Novog Pazara.

 

Događaju su prisustvovali ministar odbrane Srbije, Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, članovi kolegijuma Generalštaba, direktor Kancelarije za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama, Bratislav Petković, i predstavnici Vojske Srbije i Armije Alžira.

 

Pozdravljajući prisutne, reisul-ulema Zilkić rekao je da je otvaranje mesdžida značajan događaj i za Vojsku Srbije i Islamsku zajednicu.
“To je potvrda demokratskog puta Srbije i vraćanje pravde posle sedam decenija. Prostorije koje danas otvaramo bit će od velike pomoći pripadnicima Vojske Srbije, članovima Islamske vjerske zajednice, jer je u vjeri rešenje za tijeskobu duha, a čovijek je biće slobode”, istakao je Zilkić.

 

Načelnik Uprave za ljudske resurse u Vojsci Srbije, general-major Slađan Đorđević, rekao je da Vojska Srbije nastavlja sa razvojem vjerske službe čime se stvaraju pretpostavke za ostvarenje ustavom zagarantovanog prava na slobodu vjeroispovedanja svih pripadnika Vojske.

 “Upravo to želimo otvarajući vojni mesdžid u Vojsci Srbije, da bi svi građani Srbije islamske vijeroispovjesti koji služe u odbrani otadžbine mogli da se osjećaju kao sastavni dio sistema odbrane i Vojske Srbije”, rekao je general Đorđević.