Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Glasati za koaliciju LDP-DBZS-SDU znači glasati za ono što je Allah dž.š. strogo zabranio

Rijaset Islamske zajednice Srbije poziva sve muslimane u Srbiji da ostvare svoje građansko pravo i izađu na predstojeće parlamentarne izbore, koji će se održati 16. marta.

 

Islamska zajednica Srbije je u potpunosti posvećena svojoj misiji očuvanja i promovisanja vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta muslimana u Srbiji, ujedno afirmišući toleranciju i razumjevanje sa drugim narodima. Zbog toga se Islamska zajednica neće opredjeljivati ni za jednu političku opciju. Politika je posao političara i svako miješanje Islamske zajednice je protivno  Ustavu Islamske zajednice i ostalim aktima. Zbog toga pozivamo birače da se na predstojećim izborima opredijele prema svojoj savjesti.

Međutim, Islamska zajednica ima obavezu da vjernicima ukaže na činjenicu da je Muamer Zukorlić aktivno uključen u politiku kao koalicioni partner LDP-a Čedomira Jovanovića. Zukorlić je čovjek koji je poznat po ekstremističkim stavovima, kriminalnom i bahatom ponašanju,koji je svojim djelovanjem doveo do cijepanja Islamske zajednice i koji danas stoji kao jedina brana ujedinjenju. Za nas je prosto neshvatljivo da jedna stranka liberalne orijentacije može da pravi savez sa jednom kriminalnom i konzervativnom organizacijom na čijem je čelu Zukorlić.

Zbog toga preporučujemo svima da na predstojećim izborima ne daju svoj glas ovoj neprirodnoj koaliciji LDP-BDZS. Glasati ovu koaliciji znači glasati za ona opredjeljenja koja je Allah dž.š. najstrožije zabranio i najstrožiju kaznu propisao. Glasati ovu koaliciji znači glasati protiv ujedinjenja Islamske zajednice, što vodi  u dalje narušavanje međuljudskih odnosa i muslimani neće imati opravdanje ako podrže ovu kriminalnu grupu.

INFORMATIVNA SLUŽBA IZS