Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Ministar Udovičić posjetio Reisul-ulemu

U utorak, 25.02.2014. godine, reisul-ulemu Islamske zajednice Adem ef. Zilkića, posjetio je ministar za sport i omladinu u tehničkoj Vladi, Vanja Udovičić.

 

Reisul-ulema i ministar su razgovarali o položaju mladih u Sandžaku i njihovoj ulozi u društvu.

 

Saglasili su se da su mladi veliki potencijal i da treba unaprijediti uvjete kako za profesionalni i rekreatvni sport, tako i uopšteno, uvjete za rad kako bi se spriječio odlazak mladih ljudi iz Sandžaka. Sportisti u Sandžaku trebaju imati podjednako dobre uvjete za treninge kao što imaju sportisti u svim gradovima i opštinama u Srbiji, da im se pruže uslovi za bavljenje sportom a ne samo da se pominju onda kada ostvare uspjeh.

 

Loša ekonomska situacija i socijalne prilike utiču na to da mladi svoju snagu i energiju troše u pogrešne svrhe. Stvaranjem uvjeta za bavljenjem sportom i oživljavanjem privrede akumulirana energija mladih će se usmjeriti u pozitivne svrhe.

 

Ministar Udovičić je nakon sastanka sa reisul-ulemom posjetio Žensku medresu u Tutinu, gdje je u svečanoj sali medrese upriličen susret sa omladinom, predstavnicima sportskih ustanova i organizacija mladih.

 

Ministar je istakao da se, s obzirom na to da je Tutin najmlađi grad na Balkanu , mladima treba posvetiti maksimalna pažnja. Nakon uvodnog izlaganja gospodina Udovičića, mladi su imali priliku postaviti pitanja resornom ministru, a najviše su se interesovali da li će, i u kojoj mjeri, Ministarstvo pružiti podršku Opštini u izgradnji sportske infrastrukture. Udovičić je rekao da Opština aplicira sa projektima, a da će Ministarstvo, srazmjerno budžetu za ovu godinu i kroz saradnju sa drugim institucijama u zemlji, pomoći realizaciju istih.

 

Ministar Udovičić se zahvalio reisul-ulemi i tutinskoj omladini na gostoprimstvu i obećao da će ponovo posjetiti Tutin i tom prilikom  sa predstavnicima Opštine razgovarati o konkretnim projektima.

 

 

Pripremila: Azra Šahić