Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SELAKOVAC: Svečanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa “Nahla”

U četvrtak, 16.08.2011. godine u džamiji na Jusuf-Potoku u Selakovcu, održana je svečanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa "Nahla" povodom mubarek noći Lejletul-kadr i dodjele svjedočanstava o završenim stupnjevima školske 2011/2012. godine.

Mekteb u Selakovcu pokazuje opravdanost postojanja i predstavlja ustanovu koja ulijeva povjerenje, i koji nudi sadržaje snažne duhovne izgradnje djece i roditelja ovog džemata.

Zahvaljujući disciplinovanom radu imama, mu'alima i hatiba, Kasima ef. Derviševića, mekteb u Selakovcu daje rezultate koji su vidljivi i koje sa ponosom treba predstaviti i podržati. Zadovoljstvo je bilo čuti ove mlade duše, kako izgovaraju riječi Kur'anskih sura, kako izražajno recituju, uče ilahije i kaside.

Mekteb je institucija u kojoj se uspostavlja temelj za dalja obrazovanja i uputu na daljem zivotnom putu i podiže svijest kako kod djece,tako i kod roditelja.

Zbog toga je izuzetno važno da roditelji imaju visok nivo svijesti o ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Takvu svijest roditelji će imati ako im se prezentiraju uvjerljivi, očiti i poticajni argument koje smo imali prilike večeras vidjeti.

Nema sumnje, Rijaset Islamska zajednica Srbije ima kapaciteta da aktuelizira ovakve, ali i brojne druge opsežnije mjere, koje će današnjem mektebu podariti snagu atraktivne ustanove kontinuiranog formiranja islamske ličnosti.

Kao i svake, tako i ove godine, na području Medžlisa Islamske zajednice Novog Pazara uspješno je realizovana i završena još jedna mektebska godina i sumirani su rezultati i uspjeh na kraju godine, kako u učenju, broju polaznika i redovnosti polaznika.

Najbolje rezultate i uspjeh u odnosu na broj učenika, te na broj upisanih i broj učenika koji su redovno pohađali mektebsku nastavu, ali i na osnovu stepena usvojenog mektebskog gradiva u protekloj mektebskoj godini, pokazali su sljedeći polaznici:

Halilović Amina
Halilović Irfan
Mehmedović Mersija
Radetinac Muhamed
Mavrić Rejhan
Saračević Kadir
Saračević Mahir
Dazdarević Amra

Ovo je bila prilika da se uruče svjedočanstva o zavšenim ispitima za 2011/2012. mektebsku školsku godinu.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, kaže: "Svi ste vi pastiri i svi ćete biti odgovorni za svoje stado. Čovjek je pastir za porodicu unutar svoje kuće i odgovoran je za njih..."

Preostaje da poželimo našim polaznicima da i dalje hode stazama uspjeha i da nam priređuju još mnogo ovakvih sadržajnih programa.


Pripremila: Nedžarija Sadović


FOTOGRAFIJE NA PROFILU MESIHAT SANDZAKA