Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SELAKOVAC: Sveèanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa “Nahla”

U èetvrtak, 16.08.2011. godine u džamiji na Jusuf-Potoku u Selakovcu, održana je sveèanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa "Nahla" povodom mubarek noæi Lejletul-kadr i dodjele svjedoèanstava o završenim stupnjevima školske 2011/2012. godine.

Mekteb u Selakovcu pokazuje opravdanost postojanja i predstavlja ustanovu koja ulijeva povjerenje, i koji nudi sadržaje snažne duhovne izgradnje djece i roditelja ovog džemata.

Zahvaljujuæi disciplinovanom radu imama, mu'alima i hatiba, Kasima ef. Derviševiæa, mekteb u Selakovcu daje rezultate koji su vidljivi i koje sa ponosom treba predstaviti i podržati. Zadovoljstvo je bilo èuti ove mlade duše, kako izgovaraju rijeèi Kur'anskih sura, kako izražajno recituju, uèe ilahije i kaside.

Mekteb je institucija u kojoj se uspostavlja temelj za dalja obrazovanja i uputu na daljem zivotnom putu i podiže svijest kako kod djece,tako i kod roditelja.

Zbog toga je izuzetno važno da roditelji imaju visok nivo svijesti o ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Takvu svijest roditelji æe imati ako im se prezentiraju uvjerljivi, oèiti i poticajni argument koje smo imali prilike veèeras vidjeti.

Nema sumnje, Rijaset Islamska zajednica Srbije ima kapaciteta da aktuelizira ovakve, ali i brojne druge opsežnije mjere, koje æe današnjem mektebu podariti snagu atraktivne ustanove kontinuiranog formiranja islamske liènosti.

Kao i svake, tako i ove godine, na podruèju Medžlisa Islamske zajednice Novog Pazara uspješno je realizovana i završena još jedna mektebska godina i sumirani su rezultati i uspjeh na kraju godine, kako u uèenju, broju polaznika i redovnosti polaznika.

Najbolje rezultate i uspjeh u odnosu na broj uèenika, te na broj upisanih i broj uèenika koji su redovno pohaðali mektebsku nastavu, ali i na osnovu stepena usvojenog mektebskog gradiva u protekloj mektebskoj godini, pokazali su sljedeæi polaznici:

Haliloviæ Amina
Haliloviæ Irfan
Mehmedoviæ Mersija
Radetinac Muhamed
Mavriæ Rejhan
Saraèeviæ Kadir
Saraèeviæ Mahir
Dazdareviæ Amra

Ovo je bila prilika da se uruèe svjedoèanstva o zavšenim ispitima za 2011/2012. mektebsku školsku godinu.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, kaže: "Svi ste vi pastiri i svi æete biti odgovorni za svoje stado. Èovjek je pastir za porodicu unutar svoje kuæe i odgovoran je za njih..."

Preostaje da poželimo našim polaznicima da i dalje hode stazama uspjeha i da nam prireðuju još mnogo ovakvih sadržajnih programa.


Pripremila: Nedžarija Sadoviæ


FOTOGRAFIJE NA PROFILU MESIHAT SANDZAKA


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis