Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SELAKOVAC: Svečanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa “Nahla”

U četvrtak, 16.08.2011. godine u džamiji na Jusuf-Potoku u Selakovcu, održana je svečanost polaznika mektebske nastave i polaznika obdaništa "Nahla" povodom mubarek noći Lejletul-kadr i dodjele svjedočanstava o završenim stupnjevima školske 2011/2012. godine.

Mekteb u Selakovcu pokazuje opravdanost postojanja i predstavlja ustanovu koja ulijeva povjerenje, i koji nudi sadržaje snažne duhovne izgradnje djece i roditelja ovog džemata.

Zahvaljujući disciplinovanom radu imama, mu'alima i hatiba, Kasima ef. Derviševića, mekteb u Selakovcu daje rezultate koji su vidljivi i koje sa ponosom treba predstaviti i podržati. Zadovoljstvo je bilo čuti ove mlade duše, kako izgovaraju riječi Kur'anskih sura, kako izražajno recituju, uče ilahije i kaside.

Mekteb je institucija u kojoj se uspostavlja temelj za dalja obrazovanja i uputu na daljem zivotnom putu i podiže svijest kako kod djece,tako i kod roditelja.

Zbog toga je izuzetno važno da roditelji imaju visok nivo svijesti o ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Takvu svijest roditelji će imati ako im se prezentiraju uvjerljivi, očiti i poticajni argument koje smo imali prilike večeras vidjeti.

Nema sumnje, Rijaset Islamska zajednica Srbije ima kapaciteta da aktuelizira ovakve, ali i brojne druge opsežnije mjere, koje će današnjem mektebu podariti snagu atraktivne ustanove kontinuiranog formiranja islamske ličnosti.

Kao i svake, tako i ove godine, na području Medžlisa Islamske zajednice Novog Pazara uspješno je realizovana i završena još jedna mektebska godina i sumirani su rezultati i uspjeh na kraju godine, kako u učenju, broju polaznika i redovnosti polaznika.

Najbolje rezultate i uspjeh u odnosu na broj učenika, te na broj upisanih i broj učenika koji su redovno pohađali mektebsku nastavu, ali i na osnovu stepena usvojenog mektebskog gradiva u protekloj mektebskoj godini, pokazali su sljedeći polaznici:

Halilović Amina
Halilović Irfan
Mehmedović Mersija
Radetinac Muhamed
Mavrić Rejhan
Saračević Kadir
Saračević Mahir
Dazdarević Amra

Ovo je bila prilika da se uruče svjedočanstva o zavšenim ispitima za 2011/2012. mektebsku školsku godinu.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, kaže: "Svi ste vi pastiri i svi ćete biti odgovorni za svoje stado. Čovjek je pastir za porodicu unutar svoje kuće i odgovoran je za njih..."

Preostaje da poželimo našim polaznicima da i dalje hode stazama uspjeha i da nam priređuju još mnogo ovakvih sadržajnih programa.


Pripremila: Nedžarija Sadović


FOTOGRAFIJE NA PROFILU MESIHAT SANDZAKA


Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje nauke
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Abdurrahman ibni Avf, radijallahu anhu, veli da je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, rekao: "Došao mi je Džibril, alejhisselam, pa je rekao: "O Muhammede, ko god bude blagoslovio tebe, i njega će blagosiljati 70.000 Meleka, a koga god Meleki blagosiljaju, takav je džennetlija".