Organizacija

Službe

AktivnostiISLAMSKA ZAJEDNICA

1319666949_izdogovor.jpg

POMIRENJE NEMA ALTERNATIVU

Bez obzira na glasine koje se javljaju u medijima, svi članovi Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i svi imami, profesori, vjeroučitelji, mualimi i hatibi, očekuju da će se na islamski, pravičan način sprovesti inicijativa za ujedinjinje, koje će biti najbolje za sve muslimane koji žive u Srbiji, a prije svega u Sandžaku gdje su problemi i najprisutniji

rijaset.jpg 

  
halalagencija.jpg
regionalna.png
fin.jpg
anadolijaa.jpg
aljazeerebalkans.png

POZIV NA HADŽ 2012 /1433

Sreda, 01.08.2012, 20:45
Hadž i umru u ime Allaha, izvršite!. . . ", riječi su Kur`ana časnog u suri El-Bekare, 196, ajet.

U hadisu koji prenosi Džabir, Resulullah (s.a.v.s.) je rekao: "Za primljen hadž kod Allaha dž.š., ne postoji druga nagrada izuzev Dženneta!

Prisutni su upitali: Koji je to primljeni hadž, Allahov Poslaniče? Odgovorio je: U kome je hadžija dijelio hranu potrebnim i obraćao se drugima lijepom i prijatnom riječju! U drugom rivajetu stoji: ...i nazivao ljudima selam!"

Rijaset Islamske zajednice Srbije i ove godine organizuje odlazak na hadž, avionom.

Svi muslimani i muslimanke koji ispunjavaju uslove za izvršavanje ove islamske dužnosti, a znaju da se ona ne smije odlagati, mogu već sada započeti pripreme.

Potrebna dokumentacija:
- Važeći pasoš
- Fotografije, šest komada
- Izvod iz matične knjige vjenčanih za bračne parove, koji će zajedno obaviti hadž

Hadžijama je obezbijeđeno:

Vize za hadž, avionski prijevoz, smještaj u centralnoj zoni Mekke i Medine, hrana, tri obroka, ihrami, hadžijski kurbani, prijevoz od hotela i mjesta smještaja do Ka`be i drugih mubarek mjesta, ljekar i medicinska pomoć, vodiči i potrebna dokumenta.

Rijaset je omogućio odlazak na hadž i našim sunarodnicima koji imaju srbijasnke pasoše i žive u Turskoj i drugim zemljama.

Planirani polazak je: 19.10.2012. godine, a povratak, 07.11.2012.godine.

Cijena odlaska na hadž avionom ove godine je: 3000€

Prijave i uplate za hadž mogu se vršiti do popune mjesta, a najkasnije do 1. septembra 2012. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice Srbije, ul. Prvi maj 48/A, Novi Pazar - Ured za hadž na br. +381/20/329-303 ili u svim medžlisima Islamske zajednice Srbije, email: office@mesihatsandzaka.rs


URED ZA HADŽ

hadz plakat 5254.jpg
Oglasna tabla
Lajkujte nasu facebook stranu da bi ste dobijali nase vijest
Oglasavanje

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje naukeAnketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Rekao je Allahov Poslanik, 'alejhis-salatu ves-selam: "Prema ženama se lijepo odnosite, zaista je žena stvorena od rebra, a najiskrivljeniji dio u rebru je njegov gornji dio, ako ga hoćeš ispraviti slomićeš ga, a ako ga ostaviš ostaće kriv, i prema njima se lijepo odnosite". (Muttefekun alejh) Ovaj hadis upućuje na to da je "kavama" naređivanje na dobro na lijep način i odvraćanje od zla s nježnošću i blagošću, a ne na grub način.