Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Kuvajtska organizacija “Rahma” donirala kompjutere Sinan-begovoj medresi

Prvog dana mubarek mjeseca Ramazana svjetska organizacija "RAHMA" iz Kuvajta, preko novopazarske humanitarne organizacije ''ILM'' poklonila je èetiri kompjutera uèenicima Sinan-begove medrese u Novom Pazaru.

Kroz ovu, ali i kroz sliène donacije svjetska organizacija "RAHMA" iz Kuvajta izlazi u susret potrebama i zahtjevima Islamske zajednice Srbije, koja nastavlja da sprovodi svoj program društvene odgovornosti i unapreðenje vaspitno obrazovnih ustanova.

Donirani kompjuteri æe biti iskorišæeni za opremanje informatièkog kabineta, što æe omoguæiti kvalitetnu nastavu srednjeg struènog obrazovanja.

 donacija.jpg


Kompjutere je uruèio direktor humanitarne organizacije ''ILM'' u Srbiji Rami Nasrullah.


Direktor Sinan-begove medrese mr. Mensur ef. Zukorliæ zahvalio se na raèunarima i opremi, istakavši znaèaj ovakve donacije za unapreðenje nastave u školi i da se uèenicima pruža prilika da na modernim raèunarima stièu znanje i grade svoju buduænost.

"Raèunari dobijeni preko humanitarne organizacije "Ilm" od Kuvajtske organizacije "Rahma" æe nam svakako omoguæiti još kvalitetniju nastavu", istakao je Zukorliæ.


Uprava medrese