Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Otvoreno obdanište u Selakovcu

U ponedjeljak, 04. juna 2012. godine, nakon podne namaza, svečano je otvoreno obdanište Nahla u Selakovcu, koje će biti četvrta vaspitno-obrazovna ustanova koja posluje pod okriljem Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Svečanosti je prisustvovao znatan broj sugrađana koji je sve ovo vrijeme davao podršku obdaništima Nahla, koja posluju sada već na tri lokacije u gradu, Bajevica, Čeremidžinica i Selakovac, a i jednoj u Tutinu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učešće su uzeli polaznici naših obdaništa i dječiji hor Isa-beg
Mališani su nam kroz hadise, recitacije, dramatizacije i ilahije poručili da vrijedi ulagati u njih, jer su oni bijeli papiri po kojima odrasli pišu, pa ako se iole potrude imaće šta i čitati i čime se podičiti u budućnosti.

Zainteresovani su nakon završetka svečanosti mogli razgledati prostorije obdaništa i već istog dana upisati svoju djecu.

Za budućnost vjere, zajednice i društva ne treba brinuti dok se otvaraju ovakve vaspitno-odgojne ustanove, gdje se djeca uče o vjeri, moralu i poštovanju svoje tradicije.


FOTOGRAFIJE
M.S.

Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje nauke
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Kada bi Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, klanjao dženazu-namaz, učio bi dovu: „Allahu naš, oprosti našim umrlima i živima, našim prisutnima i odsutnima, našim mladima i starima, našim muškarcima i ženama! Allahu naš, onog koga poživiš od nas, poživi ga na islamu, a onoga koga usmrtiš od nas, usmrti ga na imanu! Ne uskrati nam njegovu nagradu, i ne dovodi nas u iskušenje poslije njega.“ (Ebu Davud 3201. i drugi, i šejh Albani ga je ocijenio sahihom)