Organizacija

Službe

AktivnostiISLAMSKA ZAJEDNICA

1319666949_izdogovor.jpg

POMIRENJE NEMA ALTERNATIVU

Bez obzira na glasine koje se javljaju u medijima, svi članovi Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i svi imami, profesori, vjeroučitelji, mualimi i hatibi, očekuju da će se na islamski, pravičan način sprovesti inicijativa za ujedinjinje, koje će biti najbolje za sve muslimane koji žive u Srbiji, a prije svega u Sandžaku gdje su problemi i najprisutniji

rijaset.jpg 

  
halalagencija.jpg
regionalna.png
fin.jpg
anadolijaa.jpg
aljazeerebalkans.png

Otvoreno obdanište u Selakovcu

Utorak, 05.06.2012, 04:47
U ponedjeljak, 04. juna 2012. godine, nakon podne namaza, svečano je otvoreno obdanište Nahla u Selakovcu, koje će biti četvrta vaspitno-obrazovna ustanova koja posluje pod okriljem Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Svečanosti je prisustvovao znatan broj sugrađana koji je sve ovo vrijeme davao podršku obdaništima Nahla, koja posluju sada već na tri lokacije u gradu, Bajevica, Čeremidžinica i Selakovac, a i jednoj u Tutinu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učešće su uzeli polaznici naših obdaništa i dječiji hor Isa-beg
Mališani su nam kroz hadise, recitacije, dramatizacije i ilahije poručili da vrijedi ulagati u njih, jer su oni bijeli papiri po kojima odrasli pišu, pa ako se iole potrude imaće šta i čitati i čime se podičiti u budućnosti.

Zainteresovani su nakon završetka svečanosti mogli razgledati prostorije obdaništa i već istog dana upisati svoju djecu.

Za budućnost vjere, zajednice i društva ne treba brinuti dok se otvaraju ovakve vaspitno-odgojne ustanove, gdje se djeca uče o vjeri, moralu i poštovanju svoje tradicije.


M.S.
Oglasna tabla
Lajkujte nasu facebook stranu da bi ste dobijali nase vijest
Oglasavanje

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje naukeAnketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Ebu Hurejre, r.a., priča da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Šejtan na zatioku glave svakoga od vas, kada zaspi, sveže tri čvora i po svakom čvoru udara, govoreći: -Duga je noć! Lezi (još)! Ako se čovjek probudi i spomene Allaha, odriješi se jedan čvor, ako uzme abdest, odriješi se još jedan čvor, a ako klanja, odriješi se (i treći) čvor i on osvane radin i dobre volje. U protivnom, osvane neraspoložen i lijen. (Buhari)