Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SANDŽAČKI MUFTIJA UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE


Dan bošnjačke nacionalne zastave je najveći nacionalni blagdan sandžačkih Bošnjaka.


Obilježava se 11. maja, na dan kada je, 1991. godine u Novom Pazaru, osnovano Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka (bivše Muslimansko nacionalno vijeće Sandžaka).Bošnjačkom nacionalnom vijeću


Predsjedniku Esadu Džudževiću


Uvaženi,

Povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, Vama, Vašim saradnicima, i svim Bošnjacima, čestitam ovaj veliki blagdan, koji je rezultat Vaše dugogodišnje borbe i zalaganja da naš bajrak osim u našim srcima nađe svoje mjesto u našim realnim životima, kao i u Zakonu naše države.


U to ime, iskreno Vam se zahvaljujem što ste Bošnjacima omogućili da ovaj datum bude zlatnim slovima ispisan u našem kalendaru i da ponosno ističemo simbol našeg identiteta.


Zahvalni smo Allahu, dželle šanuhu, što konačno svi Bošnjaci prihvataju svoj bajrak, i molimo Ga da bošnjački bajrak bude simbol jedinstva, prosperiteta i naše zajedničke svijetle budućnosti.U Novom Pazaru, 10. maj 2012. godine                     Predsjednik Mešihata IZ-e Sandžaka

                                                                                         Muftija, Hasib ef. Suljović


Oglasavanje
H A D Z  -  2014.

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje nauke
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Kada bi Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, klanjao dženazu-namaz, učio bi dovu: „Allahu naš, oprosti našim umrlima i živima, našim prisutnima i odsutnima, našim mladima i starima, našim muškarcima i ženama! Allahu naš, onog koga poživiš od nas, poživi ga na islamu, a onoga koga usmrtiš od nas, usmrti ga na imanu! Ne uskrati nam njegovu nagradu, i ne dovodi nas u iskušenje poslije njega.“ (Ebu Davud 3201. i drugi, i šejh Albani ga je ocijenio sahihom)