Organizacija

Službe

AktivnostiISLAMSKA ZAJEDNICA

1319666949_izdogovor.jpg

POMIRENJE NEMA ALTERNATIVU

Bez obzira na glasine koje se javljaju u medijima, svi članovi Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i svi imami, profesori, vjeroučitelji, mualimi i hatibi, očekuju da će se na islamski, pravičan način sprovesti inicijativa za ujedinjinje, koje će biti najbolje za sve muslimane koji žive u Srbiji, a prije svega u Sandžaku gdje su problemi i najprisutniji

rijaset.jpg 

  
halalagencija.jpg
regionalna.png
fin.jpg
anadolijaa.jpg
aljazeerebalkans.png

ENVER KAZAZ: “Zukorlić i Cerić su dvije vrlo opasne pojave na bošnjačkoj političkoj sceni”

Sreda, 02.05.2012, 01:20
Profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Enver Kazaz za Regionalnu TV Novi Pazar komentarisao je Zukorlićevu kandidaturu za predsjednika Srbije, i tom prilikom rekao:

"Najopasnija stvar koja se mogla dogoditi bošnjacima u Sandžaku je da se muftija kandidira u političkom prostoru, najopasnija u tom smislu što je ta poruka direktna poruka koja kaže da Bošnjaci nisu nacionalna manjina, nego vjerska skupina .

Svođenje Bošnjaka na vjersku skupinu je vrlo opasno po tu nacionalnu manjinu, jer im oduzima mogućnost da se u sekularnom društvenom polju pluraliziraju i da ne prave teokratsko društvo.

Bošnjaci u Sandžaku sebi ne smiju dozvoliti jednu takvu vrstu getoizacije, a getozijacija na vjerskoj osnovi bi uz vehabiski element dodatno Bošnjake u Sandžaku isključila iz svjetskih zbivanja.

Na osnovu teokratskog pogleda na svijet i na osnovu vjerskod uma ne može se ući u budućnost
Tako da muftija tom kampanjom i svojom kandidaturom oduzima perspektivu prularne budućnosti i vodi Bošnjake u neku vrstu ne samo izolacije nego u neku vrstu arhaizacije .

U jednom dokumentu Islamska zajednica zabranjuje svojim ljudima da se direktno bave politikom. Zukorlić i Cerić su, rekao bih dvije vrlo opasne pojave na bošnjačkoj političkoj sceni.

Reis Cerić je izgubio potpuno autoritet vjerskog vođe u BiH, on je dekostruiran u potpunosti i prava je sreća da gospodin Softić i ne samo on, nego i niz drugih vrlo uglednih teologa, vjerskih osoba su shvatili opasnost politizacije Islamske zajednice.

Zukorlić više nema tu podršku, taj zadnji Sabor je očito bio Sabor na kojem nije trebalo previše tresti, tako da je napravljen, rekao bih neki prećutni savez - "NEĆEMO MUFTIJU DIRATI".

Ja sam ubijeđen u jedno, da će on ovom svojom kandidaturom na narednom Saboru Islamske zajednice biti sigurno iskljućen" - rekao je Enver Kazaz za Regionalnu TV Novi Pazar.


Izvor: RTV Novi Pazar


 

Oglasna tabla
Lajkujte nasu facebook stranu da bi ste dobijali nase vijest
Oglasavanje

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje naukeAnketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Abdurrahman ibni Avf, radijallahu anhu, veli da je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, rekao: "Došao mi je Džibril, alejhisselam, pa je rekao: "O Muhammede, ko god bude blagoslovio tebe, i njega će blagosiljati 70.000 Meleka, a koga god Meleki blagosiljaju, takav je džennetlija".