Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OBAVJEŠTENJE

Povodom uočavanja greške u Islamskom kalendaru za 2017/1438 h. godinu za mjesec juni i širenja kampanje protiv IZS, a radi pravilnog informisanja obavještavamo vjernike i vjernice o sljedećem:

Ljudi koji su vršili odabir fotografija i levhi sa internet portala greškom i previdom su jednostavno preuzeli varijantu sporne levhe, gdje se, umjesto osnovnog sadržaja šehadeta, u tekstu levhe mogu tek boljim opažanjem primjetiti napisane riječi koje ne pripadaju njegovom izvornom tekstu.

U Islamu se djela cijene prema nijetu-namjeri, a očigledno je da ovdje nije slučaj ni o pokušaju mijenjanja glavne Islamske maksime-kelime i šehadeta: La ilahe illallah Muhamedun resulullah. Ovo je bila i ostaje naša vjernička i ustavna legitimacija.

Nadamo se da će oni koji u ovom mubarek mjesecu šire po društvenim mrežama neprimjerene glasine, na osnovu ovog, evidentno tehničkog propusta pojedinaca, prestati sa tendencioznim ponašanjem i posvetiti se dobru, a kada uoče neki propust poput spomenutog u ovom kalendaru, onda da se na islamski način obrate i zajednički otklonimo greške.

                                                                                        

                                                                                                   

                                                                          Mešihat Islamske zajednice Sanžaka                                                                                                                         Vjersko-prosvetna služba