Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Obilježen Dan Republike Turske

Povodom Dana Republike Turske u beogradskom hotelu Hajat Ridžensi (Hyatt Regency) prireðen je sveèani prijem. Prijemu su prisustvovali najviši predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije na èelu sa Reisu-l-ulemom Seadom ef Nasufoviæem, Muftijom beogradskim Mustafom ef Jusufspahiæem, Muftijom preševskim Nedžmedinom ef Saæipijem, Muftijom sandžaèkim Hasibom ef Suljoviæem, zatim potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajiæ, gradonaèelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik opštine Tutin Šemsudin Kuèeviæ, predstavnici Vojske Srbije, diplomatski kor, predstavnici TIKA-e u Beogradu te Instituta Yunus Emre, predstavnici verskih zajednica u Srbiji, i mnoge druge visoke zvanice.
Na poèetku svog obraæanja zvanicama, ambasador Mehmet Kemal Bozaj naveo je da je za èetiri godine obišao celu Srbiju, “od istoka do zapada, od severa do juga” i veæinu njenih “prelepih gradova”.U svom govoru, posebno se zahvalio i svim turskim privrednicima, koji su s njim saraðivali i u prethodne èetiri godine investirali u Srbiji, dok je Udruženje turskih privrednika u Srbiji, ambasadora Bozaja, iskazujuæi zahvalnost, proglasilo poèasnim èlanom tog udruženja.
Nakon toga, nj. e. ambasador Bozaj je proèitao pismo predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, u kojem je navedeno da je pre 93 godine, nakon slavne pobede pod voðstvom Kemala Ataturka, 29. oktobra osnovana Republika Turska na principu da suverenitet bezuslovno pripada narodu, a sa ciljem da se narod Turske izdigne iznad savremenih civilizacija.

 


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis