Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Delegacija Islamske zajednice Srbije posjetila predsjednika opštine Tutin, Šemsudina Kučevića

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef Nasufović, Muftija sandžački Hasib ef Suljović, direktor srednje medrese "Sinan-beg" u Novom Pazaru dr Mensur Zukorlić sa delegacijom medrese, u petak su posetili predsednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića "Opština Tutin je veliki prijatelj IZS. Došao sam da se lično zahvalim na vrlo važnoj pomoći koju opština ukazuje radu Medžlisa IZ Tutin i srednjoj ženskoj medresi u Tutinu," kazao je Reis efendija.
Nakon prijema, delegacija Rijaseta je klanjala džumu u novoj džamiji kod fabrike "Dalas". Tema hutbe koju je održao Sead efendija bila je: " O vernici, čuvajte sebe i porodice svoje vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti..."
Na poziv hadžije Abida Hajrovića vlasnika fabrike namještaja "Dalas", delegacija Rijaseta je nakon džume obišla njegovu firmu. Razgovarano je o mogućim investicijama i budućim poslovima IZS koje je domaćin kao iskusni biznismen dobronamerno ukazao svojim gostima, a tiču se projekata koje IZS može pokrenuti na korist mnogih građana, ali i za razvoj infrastrukture Zajednice..

Video snimak mozete pogledati na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=YMxq3hp6eRQ