Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Delegacija Islamske zajednice Srbije posjetila predsjednika opštine Tutin, Šemsudina Kuèeviæa

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef Nasufoviæ, Muftija sandžaèki Hasib ef Suljoviæ, direktor srednje medrese "Sinan-beg" u Novom Pazaru dr Mensur Zukorliæ sa delegacijom medrese, u petak su posetili predsednika opštine Tutin Šemsudina Kuèeviæa "Opština Tutin je veliki prijatelj IZS. Došao sam da se lièno zahvalim na vrlo važnoj pomoæi koju opština ukazuje radu Medžlisa IZ Tutin i srednjoj ženskoj medresi u Tutinu," kazao je Reis efendija.
Nakon prijema, delegacija Rijaseta je klanjala džumu u novoj džamiji kod fabrike "Dalas". Tema hutbe koju je održao Sead efendija bila je: " O vernici, èuvajte sebe i porodice svoje vatre èije æe gorivo ljudi i kamenje biti..."
Na poziv hadžije Abida Hajroviæa vlasnika fabrike namještaja "Dalas", delegacija Rijaseta je nakon džume obišla njegovu firmu. Razgovarano je o moguæim investicijama i buduæim poslovima IZS koje je domaæin kao iskusni biznismen dobronamerno ukazao svojim gostima, a tièu se projekata koje IZS može pokrenuti na korist mnogih graðana, ali i za razvoj infrastrukture Zajednice..

Video snimak mozete pogledati na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=YMxq3hp6eRQ


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis