Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

BISERI SANDŽAKA: MEDRESANTI I MEDRESANTICE

09.06.2016.

NOVI PAZAR - U petak, 06.05.2016. godine održana je centralna sveèanost povodom završetka školovanja maturanata Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i maturantica Bakije-hanume medrese u Prijepolju.

 

U sveèanoj atmosferi uz program koji su priredili uèenici i uèenice medresa, kao i uz ilahije i kaside hora Stambol ispraæena je jos jedna  generacija maturanata Sinan-begove medrese u Novom Pazaru i maturantica Bakije-hanume medrese u Prijepolju.

 

Poruku maturantima su uputili diretkori medresa mr. Mensur ef. Zukorlic i mr. Sami ef. Dzeko. Takodje, direktori su uruèili plakete Murad ef. Sukiæ uèeniku i uèenici generacije: Muhamedu Papicu  i Delvi Bajraktarevic.

 

Muftija sandžaèki Hasib ef. Suljoviæ je èestitajuæi maturantima, njihovim roditeljima, profesorima i vakifima na uspjehu, istakao da pored znanja o vjeri, islam zagovara izuèavanje i ostalih nauka potrebnih za razvoj zajednice.

 

"Želim da ih Allah obdari snagom i elanom da ne prestanu sa sticanjem znanja. Maturanti su samo jedan stepenik, apsolventi drugi pa ni tada neka ne stanu. Allah nam preporuèuje da tražimo znanje", poruèio je muftija, Suljoviæ.

 

Muška Sinan-begova medresa u Novom Pazaru i ženske medrese u Prijepolju i Tutinu su biseri, koji su prepoznatljivi i predstavljaju obrazovno-vaspitni sistem u Sandžaku i R. Srbiji i nastavljaju tradiciju verskog obrazovanja, vaspitanja i odgoja, predstavaljaju i sintezu na putu usavršavanja ljudske liènosti, poruèeno je na sveèanoj akademiji maturanata u novopazarskom Kulturnom centru.

 Pripremila: Sejla Dupljak


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis