Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

ODGOJNO-OBRAZOVNA USTANOVA NAHLA

01/1/2016/

U srijedu, 30. decembra 2015. godine, u organizaciji vaspitno-obrazovne ustanove Nahla na Čeremidžinici održana je priredba za predškolce polaznika  ovog obdaništa.

Iako je svečanost upriličena u čast mjeseca rebiul-evvela, (mjesec mevluda) njima su se u izvjedbi priredbe priključili i mlađi polaznici dajući svoj doprinos ovoj manifestaciji. 

Vaspitačica koja neumorno i s puno ljubavi radi sa ovom djecom, Anisa Salihović, je pokazala da se trudom i zalaganjem može učiniti puno za mlađi naraštaj, koji će nas u budućnosti predstavljati i biti odraz nas samih i naš ponos. 

Djeca su pred masom posetilaca izvela program koji nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim. 

Mališani su nam poručili kako se valja vladati da bi Uzvišeni nama bio zadovoljan u stihovanim recitacijama prikladnim njihovom uzrastu; posavjetovali nas šta učiniti kako bi njih same, djecu, učinili sretnim i zadovoljnim, proučili nam nekoliko odabranih kur'anskih sura s prijevodom. 

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem kaže: "Najbolje što roditelj može dati svome djetetu je lijep odgoj".

Za budućnost vjere, zajednice i društva ne treba brinuti dok se u našem lijepom Sandžaku otvaraju ovakve vaspitno-odgojne ustanove, gdje se djeca uče o vjeri, moralu i poštovanju svoje tradicije.

 

mesihatsandzaka.rs