Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

HO “EMANET”: Pomoć izbjeglicama se nastavlja

08/12/2015.

U smislu jasne kur’anske naredbe ''O vjernici, udjeljujte od lijepih stvari koje stičete i od onoga što vam Mi iz zemlje dajemo, ne izdvajajte ono što ne vrijedi da biste to udijelili kad ni vi sami to ne biste primili, osim zatvorenih očiju. I znajte da Allah nije ni o kome ovisan i da je hvale dostojan. Šejtan vas plaši neimaštinom i navraća vas da budete škrti, a Allah vam obećava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmjerno dobar i zna sve.'' (El-Bekare 267, 268)

Rukovodilac HO “Emanet” Dževad ef. Zejnelović navodi da je prethodna akcija prikupljanja pomoći izbjeglicama uspješno sprovedena, ujedno ističe spremnost džematlija da se akcija nastavi na području Mešihata IZ-e Sandžaka, sa nadom da će ratna stradanja prestati i da će izbjegli moći da se vrate svojim domovima i nastave sa životom dostojnim svakog čovjeka.

“U prethodnoj akciji prikupili smo znatnu količinu humanitarne pomoći, kuju smo 02.12.2015. godine isporučili izbjeglicama u Preševu.

Pored garderobe sakupljamo, odjeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu, konzerviranu hranu, ćebad, vodu, a i svaka druga vrsta pomoći je dobrodošla.

Apelujemo na sve one koji se saosjećaju sa nevoljama izbeglica i koji čuju za ovu aktivnost, da svojim prilozima koliko toliko ublaže njihovu situaciju makar i na kratko,” poručio je Zejnelović.

Molimo Allaha dželle šanuhu da shodno Njegovom obećanju svima koji učestvovuju u ovoj hajirli akciji, višestruko ukabuli i nadoknadi, u zdravlju, rahatluku, berićetu, kako pojedincima, tako i njihovim porodicama i zajednici uopšte.

Za sve informacije vezano za prikupljanje pomoći možete kontaktirati rukovodioca HO “Emanet” na broj telefona +381 62 258 158.