Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

HO “EMANET”: Pomoæ izbjeglicama se nastavlja

08/12/2015.

U smislu jasne kur’anske naredbe ''O vjernici, udjeljujte od lijepih stvari koje stièete i od onoga što vam Mi iz zemlje dajemo, ne izdvajajte ono što ne vrijedi da biste to udijelili kad ni vi sami to ne biste primili, osim zatvorenih oèiju. I znajte da Allah nije ni o kome ovisan i da je hvale dostojan. Šejtan vas plaši neimaštinom i navraæa vas da budete škrti, a Allah vam obeæava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmjerno dobar i zna sve.'' (El-Bekare 267, 268)

Rukovodilac HO “Emanet” Dževad ef. Zejneloviæ navodi da je prethodna akcija prikupljanja pomoæi izbjeglicama uspješno sprovedena, ujedno istièe spremnost džematlija da se akcija nastavi na podruèju Mešihata IZ-e Sandžaka, sa nadom da æe ratna stradanja prestati i da æe izbjegli moæi da se vrate svojim domovima i nastave sa životom dostojnim svakog èovjeka.

“U prethodnoj akciji prikupili smo znatnu kolièinu humanitarne pomoæi, kuju smo 02.12.2015. godine isporuèili izbjeglicama u Preševu.

Pored garderobe sakupljamo, odjeæu, obuæu, sredstva za liènu higijenu, konzerviranu hranu, æebad, vodu, a i svaka druga vrsta pomoæi je dobrodošla.

Apelujemo na sve one koji se saosjeæaju sa nevoljama izbeglica i koji èuju za ovu aktivnost, da svojim prilozima koliko toliko ublaže njihovu situaciju makar i na kratko,” poruèio je Zejneloviæ.

Molimo Allaha dželle šanuhu da shodno Njegovom obeæanju svima koji uèestvovuju u ovoj hajirli akciji, višestruko ukabuli i nadoknadi, u zdravlju, rahatluku, beriæetu, kako pojedincima, tako i njihovim porodicama i zajednici uopšte.

Za sve informacije vezano za prikupljanje pomoæi možete kontaktirati rukovodioca HO “Emanet” na broj telefona +381 62 258 158.


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis