Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Muftija Hasib ef. Suljović posjetio azilante u Preševu

03/12/2015.

U organizaciji Mešihata IZ Sandžaka i humanitarne organizacije Emanet prikupljena je i dostavljena pomoć u vidu hrane odjeće i obuće azilantima u Preševu.

Delegacija Mešihata koju su činili muftija sandžački Hasib ef. Suljović, predsjednik Medžlisa IZ Novi Pazar Nezir ef. Salihović i šef kabineta Reisul-uleme Islamske zajednice Srbije Esad ef. Kašović, posjetila je tom prilikom i Medžlis IZ Preševo gdje je razgovarano o nastvaku akcije prikupljanja i dostave pomoći za izbjegle iz ratom zahvaćenih muslimanskih zemalja.

U razgovoru sa muftijom Suljovićem, sekretar Crvenog krsta Preševo Ahmet Halimi istakao je da je evidentiran broj od 240.000 izbjeglica koji su prošli kroz ovu opštinu. Halimi sa svojim saradnicima vodi računa da svaki azilant dobije hranu i toplu odjeću kako bi nastavio put prema zemljama zapadne evrope. Pomoć koju je dostavio Mešihat će svakako mnogo značiti azilantima usljed nadolazećeg hladnijeg vremena.

''O vjernici, udjeljujte od lijepih stvari koje stičete i od onoga što vam Mi iz zemlje dajemo, ne izdvajajte ono što ne vrijedi da biste to udijelili kad ni vi sami to ne biste primili, osim zatvorenih očiju. I znajte da Allah nije ni o kome ovisan i da je hvale dostojan. Šejtan vas plaši neimaštinom i navraća vas da budete škrti, a Allah vam obećava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmjerno dobar i zna sve.'' (El-Bekare 267, 268)

U smislu jasne kur’anske naredbe u navedenom ajetu, Mešihat islamske zajednice Sandžaka nastavlja akciju prikupljanja pomoći u svim medžlisima sa nadom da će ratna stradanja prestati i da će izbjegli moći da se vrate svojim domovima i nastave sa životom dostojnim svakog čovjeka.

Molimo Allaha dželle šanuhu da svima koji su učestvovali u ovoj hairli akciji, shodno Njegovom obećanju mnogostruko nadoknadi.

Za sve informacije vezano za prikupljanje pomoći možete kontaktirati rukovodioca HO Emanet Dževada ef. Zejnelovića na broj telefona +381 62 258 158.