Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Muftija Hasib ef. Suljoviæ posjetio azilante u Preševu

03/12/2015.

U organizaciji Mešihata IZ Sandžaka i humanitarne organizacije Emanet prikupljena je i dostavljena pomoæ u vidu hrane odjeæe i obuæe azilantima u Preševu.

Delegacija Mešihata koju su èinili muftija sandžaèki Hasib ef. Suljoviæ, predsjednik Medžlisa IZ Novi Pazar Nezir ef. Salihoviæ i šef kabineta Reisul-uleme Islamske zajednice Srbije Esad ef. Kašoviæ, posjetila je tom prilikom i Medžlis IZ Preševo gdje je razgovarano o nastvaku akcije prikupljanja i dostave pomoæi za izbjegle iz ratom zahvaæenih muslimanskih zemalja.

U razgovoru sa muftijom Suljoviæem, sekretar Crvenog krsta Preševo Ahmet Halimi istakao je da je evidentiran broj od 240.000 izbjeglica koji su prošli kroz ovu opštinu. Halimi sa svojim saradnicima vodi raèuna da svaki azilant dobije hranu i toplu odjeæu kako bi nastavio put prema zemljama zapadne evrope. Pomoæ koju je dostavio Mešihat æe svakako mnogo znaèiti azilantima usljed nadolazeæeg hladnijeg vremena.

''O vjernici, udjeljujte od lijepih stvari koje stièete i od onoga što vam Mi iz zemlje dajemo, ne izdvajajte ono što ne vrijedi da biste to udijelili kad ni vi sami to ne biste primili, osim zatvorenih oèiju. I znajte da Allah nije ni o kome ovisan i da je hvale dostojan. Šejtan vas plaši neimaštinom i navraæa vas da budete škrti, a Allah vam obeæava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmjerno dobar i zna sve.'' (El-Bekare 267, 268)

U smislu jasne kur’anske naredbe u navedenom ajetu, Mešihat islamske zajednice Sandžaka nastavlja akciju prikupljanja pomoæi u svim medžlisima sa nadom da æe ratna stradanja prestati i da æe izbjegli moæi da se vrate svojim domovima i nastave sa životom dostojnim svakog èovjeka.

Molimo Allaha dželle šanuhu da svima koji su uèestvovali u ovoj hairli akciji, shodno Njegovom obeæanju mnogostruko nadoknadi.

Za sve informacije vezano za prikupljanje pomoæi možete kontaktirati rukovodioca HO Emanet Dževada ef. Zejneloviæa na broj telefona +381 62 258 158.


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis