Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

HUMANITARNA ORGANIZACIJA “EMANET” POMAŽE IZBJEGLICAMA

19/11/2015.

Svakodnevno posmatramo preko medija muke i stradanja izbjeglica koji prolaze kroz našu zemlju, a imajući u vidu da se nalazimo pred još hladnijim zimskim danima.


Pripadnici islama ne smiju biti nezainteresovani i pasivni prema ovim tragičnim dešavanjima, a poslanik, Muhammed s.a.v.s. nas upozorava: “Koga ne interesuju problemi muslimana, on nama i ne pripada.” ili "Nije vjernik onaj ko je sit, a zna da je njegov komšija gladan."


Stoga je Humanitarna organizacija “Emanet” koja djeluje u okviru Mešihata Islamske zajednice Sandžaka pokrenula još jednu humanitarnu akciju sa ciljem pružanja pomoći ovim nevoljnicima, među kojima ima žena i djece.


U prethodnih par dana koliko akcija traje, sakupili smo određenu količinu garderobe, a pored garderobe sakupljamo i obuću, sredstva za ličnu higijenu, konzerviranu hranu, ćebad, vodu, a i svaka druga vrsta pomoći je dobrodošla.


Mešihat IZ-e Sandžaka apeluje na sve one koji su čuli za ovu aktivnost, i koji saosjećaju sa nevoljama izbeglica, da svojim prilozima koliko toliko ublaže njihovu situaciju makar i na kratko.


Spomenute stvari se mogu predavati u zgradi Rijaseta, ulica 1. maja 48/A


Kontakt tel. 062/258-158 (Dževad Zejnelović)