Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SANDŽAÈKI MUDERIS GODINE: Noæi najljepših vazova i uèenja Kur’ana

25/08/2015

U ponedjeljak, 24.08.2015. godine, na platou ispred Stambol džamije zapoèeta je manifestacija “SANDŽAÈKI MUDERIS GODINE” koju organizuje sektor za da’vu Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Draž i kvalitet ovog originalnog i u region unikatnog projekta leži u tome što se održava na otvorenome u haremu Stambol džamije.

Otvorenju manifestacije prisustvovao je glavni imam Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Sanin ef. Musa, muftija sandžaèki, Hasib ef. Suljoviæ, predsjednik OMIZ-e Novi Pazar, Nezir ef. Salihoviæ, brojni hafizi i imami, vjerouèitelji te brojni džematlije.

Glavni imam Rijaseta Islamske zajednice Srbije je u svom obraæanju èestitao džematlijama na istrajavanju u èinjenju dobra i doprinosu u podršci institucionalnom jaèanju Islamske zajednice.

‘’Imamo poseban emanet i obavezu da se ugledamo na posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem“ naglasio je izmeðu ostalog u svom karakteristiènom obraæanju, prof. Sanin Musa, a muftija sandžaèki podcrtao je važnost i ulogu èovjeka na dunjaluku.

‘’Allah dž.š. je tvorac svega, treba da vjerujemo istinski i da to ne zaboravljamo, da nam je Allah dž. Š. podario nebrojane blagodati, a najveæa je hilafet, da bude namjesnik, halifa na zemlji, što nije sluèanjo, pa tako prije nogo je èovjeka stvorio i odabrao ili imenovao za halifu, Allah dž. š., je dao èovjeku tri velika dara:

Èovjek je stvoren u najljepšem obliku, najljepsi lik i oblik.

Allah, dž.š. je udahnuo od svog ruha èovjeku.

Allah, dž.š. je poduèio èovjeka imenima.

Noæi najljepših vazova obuhvata pet noæi, pet dersova, pet uèaèa Kur’ana, od 24. do 28. avgusta, 2015. godine.

U utorak, ako Allah dadne, 25. ovog mjeseca, u okviru manifestacije SANDŽAÈKI MUDERIS GODINE, nakon akšam namaza, u haremu Stambol džamije, u Novom Pazaru. predavanje æe održati prof. Sanin Musa na temu OPONAŠANJE I MODERNA SUJEVJERJA

Bujrum na istinsku duhovnu sofru!

 

Pripremila: Maida Zejnelovic


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis