Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

SEBEÈEVO: U SUSRET RAMAZANU

13/06/2015

U petak, 12. juna 2015. godine, nakon akšam namaza održana je sveèanost u novoj džamiji, džemat Gornje Sebeèevo, u povodu nastupajuæeg mubarek mjeseca Ramazana. Sveèanost pod nazivom “U SUSRET RAMAZANU”

 

Ovom dogaðaju su prisustvovali brojni džematlije, kao i predstavnici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija sandžaèki Hasib ef. Suljoviæ, imami Odbora medžlisa Novog Pazara i Tutina, te imam džamije Admir ef. Hadžiæ.

 

Nastavljena je tradicija da Admir ef. Hadžiæ, imam ovog džemata, organizuje razne manifestacije i sveèanosti, koje imaju za cilj da okupe džematlije svih uzrasta, a to doprinosi jaèanju zajedništva i ugleda Islamske zajednice i vjerskog života u džematu i Islamskoj zajednici.

 

Muftija sandžaèki, Hasib ef. Suljoviæ je podsetio prisutne na važnost mubarek mjeseca koji nam dolazi, mjesec u kome je poèela objava Kur'ana Èasnog i kome je nareðen post.

 

“Svima nama je poznato da se post odnosi od susdržavanja jela i piæa, od zore pa do zalaska sunca. Ovo je mjesec ummeta Muhammeda, s.a.v.s., mjesec milosti, oprosta, oslobaðanja, ozdravljenja, buðenja, radosti i ljubavi. Molimo Allaha, dž.š. da vjernicima u toku Ramazana oèistiti i odgoji duše kroz ibadet – post, a post je djelo uma i skriven je od javnosti, za razliku od ostalih propisa. Post je tajna izmeðu roba i Allaha, dž.š.

 

Iskoristimo priliku koju imamo pred sobom, potrudimo se, da ovaj mjesec provedemo u ibadetu, nafilama i traženju oprosta.

 

S velikom radošæu iskazujemo dobrodošlicu mubarek mjesecu ramazanu, mjesecu oprosta i praštanja, mjesecu saosjeæanja, bliskosti i razumijevanja”.

 

Molim Dragog Allaha, da nas uputi na Pravi put i da nam podari oprost u mubarek mjesecu Ramazanu! Amin! Poruèio je muftija Suljoviæ u svom vazu.


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis