Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OBDANIŠTE NAHLA: ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA

13/06/2015

U petak, 12. juna 2015. godine, u prostorijama obdaništa “Nahla” u zgradi Sinan-begove medrese održana je svečanost povodom ispraćaja predškolaca, nakon uspješno realizovanog školskog plana i programa ove odgojno-obrazovne ustanove.

 

Iako je svečanost upriličena u čast ispraćaja budućih đaka, njima su se u izvedbi priredbe priključili i mlađi polaznici dajući svoj doprinos ovoj manifestaciji. Pored roditelja, svečanosti je prisustvovala i direktorica, odgojno-obrazovne ustanove Nahla, hadži Muzafera Muratović.

 

Nemali broj predškolaca je u prostarijama Nahle, koje se nalaze u zgradi Sinan-begove medrese, prigodnim programom obilježio je ovaj dan, dan kada su se opraštali od svojih vaspitačica: Sanele Omerović i Sumere Paljevac

 

Vaspitačice koje su neumorno i s puno ljubavi radile sa ovom djecom, su i ovoga puta pokazale da se trudom i zalaganjem može učiniti puno za mlađi naraštaj, koji će nas u budućnosti predstavljati i biti odraz nas samih, naš ponos.

 

Svečanost je otvorila vaspitačica obdaništa, Sanela Omerović, koja se kratko obratila prisutnima, iskazavši zahvalnost roditeljima koji vaspitno-obrazovnoj ustanovi “Nahla” već izvjesno vrijem poklanjaju povjerenje i čine dobro sebi, svojoj djeci i zajednici.

 

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem kaže: "Najbolje što roditelj može dati svome djetetu je lijep odgoj".

 

Roditelji i ostali prisutni koji su ispunili prostoriju, bili su vidno dirnuti programom koji su im tog dana upriličila djeca predškolske ustanove „Nahla".

 

Pripremila: Fatma Muratović