Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Direktor Sinan-begove medrese posjetio Alaudin medresu u Prištini

15/4/2015

NOVI PAZAR – U srijedu, 15.04.2015. godine, na poziv direktora Alaudin medrese Bahri Simnice, direktor Sinan-begove medrese iz Novog Pazara Mr. Mensur ef. Zukorliæ, posjetio je Alaudin medresu u Prištini.


Ovom prilikom dvojica direktora su razgovarali o moguænostima meðusobne saradnje i realizacije projekata od zajednièkog interesa.


Domaæin je goste upoznao sa strukturom medrese, koju pohaða 400 uèenika, a da na teritoriji Kosova postoji pet medresa, koje su upravo produkt Allaudin medrese i onih koji su završili školovanje u ovoj ustanovi, što dovoljno govori da je ona vrelo sa kojeg su potekle sve ostale medrese u regionu te da nam ona treba biti inspiracija na putu znanja i duhovnosti – istakao je direktor Bahri.

 


Direktor Sinan-begove medrese, Mr. Mensur ef. Zukorliæ se zahvalio domaæinu na srdaènom i toplom doèeku i istakao u svom govoru da je ponosan što je završio Alaudin medresu, a da oni koji su završili istu, osjeæaju je svojom, da postoji želja za stalnim kontaktom i da je neophodna saradnja.

 


Na zajednièkom ruèku, prireðenom u èast delegacije Sinan-begove medrese, direktor Mensur ef. Zukorliæ je pozvao predstavnike Islamske zajednice Kosova da posjete Islamsku zajednicu Sandžaka i njene ustanove.

 

Pored direktora Sinan-begove medrese, delegaciju su èinili sekretar Mešihata IZ-e Sandžaka, Dževad ef. Zejneloviæ, predsjednik OMIZ-e Novi Pazar, Nezir ef. Salihoviæ i prof. dr. Enver Ujkanoviæ.


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis