Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Senad Hadžić na putu za hadž došao do Bugarske

"Senad je jučer oko devet sati napustio Srbiju i prešao granicu s Bugarskom. Trenutno se nalazi u Slinitsi gdje će ostati da se odmori danas i sutra, a u srijedu kreće prema Sofiji koja je udaljena oko 30 kilometara", kaže Jasmin Saletović jedan od Senadovih komšija koji prate njegov put i javnost izvještavaju putem Facebook stranice.

Senad je na svom putu svjetlosti nailazao na veliku podršku stanovnika mjesta kroz koja je prolazio. Kroz Bugarsku će imati pomoć Crvenog krsta te zemlje, koji će mu osigurati sve što mu je potrebno jer je teška zima u Bugarskoj.

"Prekjučer ga je kontaktirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Turskoj preko svoje tajnice. Zadužio je svoje ljude da Senadu u Turskoj obezbijede siguran doček kako bi se osjećao kao u svojoj domovini", ispričao nam je Saletović.

Za ovog pisca i ekonomistu ovo putovanje predstavlja iskušenje vjere i izražavanje zahvalnosti Bogu. Za put je dugo štedio, a iz rodnih Banovića ispratili su ga njegovi sugrađani koji su mu od tada nesebična podrška.

Što se tiče povratka s hadža, već mnogo ljudi se javilo sa željom da Senadu obezbijede povratak iz Sudijske Arabije.


Izvor: Sarajevo-x.com