Organizacija

Službe

AktivnostiISLAMSKA ZAJEDNICA

1319666949_izdogovor.jpg

POMIRENJE NEMA ALTERNATIVU

Bez obzira na glasine koje se javljaju u medijima, svi članovi Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i svi imami, profesori, vjeroučitelji, mualimi i hatibi, očekuju da će se na islamski, pravičan način sprovesti inicijativa za ujedinjinje, koje će biti najbolje za sve muslimane koji žive u Srbiji, a prije svega u Sandžaku gdje su problemi i najprisutniji

rijaset.jpg 

  
halalagencija.jpg
regionalna.png
fin.jpg
anadolijaa.jpg
aljazeerebalkans.png

Senad Hadžić na putu za hadž došao do Bugarske

Utorak, 10.01.2012, 05:56
"Senad je jučer oko devet sati napustio Srbiju i prešao granicu s Bugarskom. Trenutno se nalazi u Slinitsi gdje će ostati da se odmori danas i sutra, a u srijedu kreće prema Sofiji koja je udaljena oko 30 kilometara", kaže Jasmin Saletović jedan od Senadovih komšija koji prate njegov put i javnost izvještavaju putem Facebook stranice.

Senad je na svom putu svjetlosti nailazao na veliku podršku stanovnika mjesta kroz koja je prolazio. Kroz Bugarsku će imati pomoć Crvenog krsta te zemlje, koji će mu osigurati sve što mu je potrebno jer je teška zima u Bugarskoj.

"Prekjučer ga je kontaktirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Turskoj preko svoje tajnice. Zadužio je svoje ljude da Senadu u Turskoj obezbijede siguran doček kako bi se osjećao kao u svojoj domovini", ispričao nam je Saletović.

Za ovog pisca i ekonomistu ovo putovanje predstavlja iskušenje vjere i izražavanje zahvalnosti Bogu. Za put je dugo štedio, a iz rodnih Banovića ispratili su ga njegovi sugrađani koji su mu od tada nesebična podrška.

Što se tiče povratka s hadža, već mnogo ljudi se javilo sa željom da Senadu obezbijede povratak iz Sudijske Arabije.


Izvor: Sarajevo-x.com

Oglasna tabla
Lajkujte nasu facebook stranu da bi ste dobijali nase vijest
Oglasavanje

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje naukeAnketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Enes ibn Malik prenosi da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Petoro nemaju namaza: Žena ako je njen muž ljut na nju, rob ako je pobjegao od svog vladara, čovjek koji ne priča sa bratom više od tri dana i imam, predvodnik koji predvodi džemat-zajednicu, a oni ga ne vole.