Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Reisu-l-ulema Adem ef. Zilkić i Muftija srbijanski u Indoneziji


Džakarta, 13-16 decembar 2011

Druga međunarodna konferencija islamskih medija "Novi mediji i informacijske tehnologije - izazovi i mogućnosti".


U organizaciji Islamske svjetske lige (MWL), pod pokroviteljstvom Ministarstva vjera Republike Indonezije u Džakarti, glavnom gradu Indonezije u saradnji s muslimanskim svijetom je u toku trodnevna međunarodna konferencija o medijima na temu: "Novi mediji i informacijske tehnologije - izazovi i mogućnosti".


reis 3 za sajt sredina 1.jpg 


U radu konferencije učestvuju Ministri u oblasti komunikacija i informacione tehnologije, predstavnici svih islamskih zajednica i organizacija u svijetu, akademici, naučnici i posmatrači. 


reis 1 za sajt 2.jpg


Delegaciju Islamske zajednice Srbije predvodi Reisu-l-ulema Adem ef. Zilkić, koji je govorio na konferenciji o temi: "Uloga medija u savremenom životu muslimana i njihovom odnosu u dijalogu sa svim ljudima u uslovima globalizma", u prisustvu potpredsjednika Republike Indonezije H.E. prof. dr. Boediono, ministra vjera Indonezije H.E. dr. Susilo Bambang Yudhoyono, H.E. Abdullah Abdulmuhsin El-Turki, generalni sekretar Rabite (MWL) i više stotina vjerskih i akademskih uglednika te brojnih novinara i medijskih eksperata.


Na konferenciji učestvuje i muftija srbijanski Muhamed ef. Jusufspahić.


Više od 500 novinara iz različitih dijelova islamskog svijeta prisustvuju ovom događaju.Dr. Abdullah El-Turki: "Moramo imati jake muslimanske medije
koji će stati u odbranu muslimana"

     

 

turki.jpg

 

Muslimanski mediji trebaju igrati važnu ulogu u širenju poruke islama, rekao je generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (MWL) Abdullah El-Turki. "Islam je miroljubiva vjera koja nudi rješenja za globalne problem".

El-Turki je istaknuo potrebu za jakim medijima koji su u stanju braniti muslimanska pitanja i zaštititi kulturni identitet, te je pozvao na veću koordinaciju među muslimanskim medijima. "Oni bi također trebali raditi na jačanju muslimanskog jedinstva".

Muslimanski mediji bi se također trebali suprotstaviti ekstremističkim razmišljanjima i ideologijama i promicati dijalog između muslimana i drugih vjerskih zajednica, rekao je on.

El-Turki se nada da će konferencija u Džakarti donijeti dramatično poboljšanje u funkcionisanju islamskih medijskih organizacija, dajući im novi smjer.


mesihatsandzaka.rs


Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje nauke
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Prenosi se od Ebu Umameta, r.a, da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: " Ja garantujem kuću u podnožju Dženneta onom ko ostavi raspravu pa makar bio u pravu, garantujem kuću u sredini Dženneta onom ko ostavi laž pa makar ona bila i u šali i garantujem kuću u najvišem dijelu Dženneta onom ko uljepša svoje ponašanje."