Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

Reisu-l-ulema Adem ef. Zilkiæ i Muftija srbijanski u Indoneziji


Džakarta, 13-16 decembar 2011

Druga meðunarodna konferencija islamskih medija "Novi mediji i informacijske tehnologije - izazovi i moguænosti".


U organizaciji Islamske svjetske lige (MWL), pod pokroviteljstvom Ministarstva vjera Republike Indonezije u Džakarti, glavnom gradu Indonezije u saradnji s muslimanskim svijetom je u toku trodnevna meðunarodna konferencija o medijima na temu: "Novi mediji i informacijske tehnologije - izazovi i moguænosti".


reis 3 za sajt sredina 1.jpg 


U radu konferencije uèestvuju Ministri u oblasti komunikacija i informacione tehnologije, predstavnici svih islamskih zajednica i organizacija u svijetu, akademici, nauènici i posmatraèi. 


reis 1 za sajt 2.jpg


Delegaciju Islamske zajednice Srbije predvodi Reisu-l-ulema Adem ef. Zilkiæ, koji je govorio na konferenciji o temi: "Uloga medija u savremenom životu muslimana i njihovom odnosu u dijalogu sa svim ljudima u uslovima globalizma", u prisustvu potpredsjednika Republike Indonezije H.E. prof. dr. Boediono, ministra vjera Indonezije H.E. dr. Susilo Bambang Yudhoyono, H.E. Abdullah Abdulmuhsin El-Turki, generalni sekretar Rabite (MWL) i više stotina vjerskih i akademskih uglednika te brojnih novinara i medijskih eksperata.


Na konferenciji uèestvuje i muftija srbijanski Muhamed ef. Jusufspahiæ.


Više od 500 novinara iz razlièitih dijelova islamskog svijeta prisustvuju ovom dogaðaju.Dr. Abdullah El-Turki: "Moramo imati jake muslimanske medije
koji æe stati u odbranu muslimana"

     

 

turki.jpg

 

Muslimanski mediji trebaju igrati važnu ulogu u širenju poruke islama, rekao je generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (MWL) Abdullah El-Turki. "Islam je miroljubiva vjera koja nudi rješenja za globalne problem".

El-Turki je istaknuo potrebu za jakim medijima koji su u stanju braniti muslimanska pitanja i zaštititi kulturni identitet, te je pozvao na veæu koordinaciju meðu muslimanskim medijima. "Oni bi takoðer trebali raditi na jaèanju muslimanskog jedinstva".

Muslimanski mediji bi se takoðer trebali suprotstaviti ekstremistièkim razmišljanjima i ideologijama i promicati dijalog izmeðu muslimana i drugih vjerskih zajednica, rekao je on.

El-Turki se nada da æe konferencija u Džakarti donijeti dramatièno poboljšanje u funkcionisanju islamskih medijskih organizacija, dajuæi im novi smjer.


mesihatsandzaka.rs


OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUÈILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU
Oglasavanje
 

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
 
 
 
 
 
 
Anketa
Aktuelne vijesti
Hadis